Grad

U TOKU UREĐENJE GRADSKIH GROBALJA

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina najavilo je da će u narednom periodu staviti akcenat na uređenje Gradnuličkog groblja. U planu je rekonstrukcija glavnih trotoara, a trenutno se sanira deo trotoara koji je popločan žutom kockom. Radovi će, kako je najavljeno, biti gotovi početkom iduće nedelje.

Direktor JKP "Čistoća i zelenilo" Goran Fijat
Direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Goran Fijat

– U toku je i sanacija depoa za odlaganje komunalnog otpada, kao i kapija na istoj lokaciji. S obzirom na stanje vegetacije, za novembar je planirano detaljno uklanjanje samoniklih stabala i njihovo orezivanje i krunisanje. Takođe, u toku je izrada table sa planom grobnih parcela, koja će biti postavljena kod ulaza – objašnjava direktor “Čistoće i zelenila” Goran Fijat.

Izrađuju se i nova vrata za pomoćne objekte, nakon toga će biti uređena i fasada na celom objektu, a uslediće i sanacija krovne konstrukcije.

– Gradnuličko groblje će poslužiti kao primer, odnosno model za uređenje ostalih groblja u gradu – ističe Fijat.

Pored kompletnog uređenja Gradnuličkog groblja, paralelno se izvode i radovi na Temišvarskom groblju, gde se sanira plato ispred kapele i deo trotoara prema fabrici ulja “Dijamant”. Završena je sanacija trotoara kod glavnog ulaza, a u planu je uređenje zida do romskog naselja Dudara, desno od teretnog ulaza.

JKP “Čistoća i zelenilo” stara se o sedam grobalja u gradu Zrenjaninu. Sahranjivanje se obavlja na Centralnom, Tomaševačkom, Temišvarskom, Gradnuličkom, Katoličkom, Reformatsko – Evangelističkom i Mužljanskom groblju.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A, ŠTA ĆE BITI SA OSTALIM GROBLJIMA, U MZ VAN ZRENJANINA!!!???
    Da li će JKP raditi po Statutu Grada Zrenjanina, gde piše “da je Grad odgovoran za SVA groblja, na svojoj teritoriji”, što će reći. i u seoskim MZ!?
    Hoće li biti postavljeni kontejneri za smeće, barem 1 na svako, za smeće, koje se sada svuda lageruje!?
    Da ne kažem, da treba postaviti kontejnere, na svaki izlaz iz sela, prema ataru/susednom selu, da bi smeće tu bilo odlagano!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM