Grad

SVEČANA SEDNICA SAVETA DVE BAGLJAŠKE MESNE ZAJEDNICE

ZRENJANIN – Svečana sednica saveta dve bagljaške mesne zajednice, “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković”, održana je danas nakon Svete arhijerejske liturgije u obližnjem hramu, a članovi oba saveta jednoglasno su odlučili da zajednički dan obe mesne zajednice bude Vaznesenje Gospodnje.

Svečana sednica oba saveta
Svečana sednica oba saveta

Svečanom sednicom, kojoj je prisustvovao načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, episkop banatski Nikanor, i veliki broj zvanica, predsedavao je Milan Kovačević. On je naglasio da je između dve mesne zajednice postojala oduvek odlična saradnja i da je jednodušno prihvaćeno da se praznik Vaznesenje Gospodnje proglasi za dan obe mesne zajednice

Na svečanosti su uručene i nagrade zaslužnim građanima Bagljaša, istoričarki umetnosti i angažovnoj kulturnoj radnici Jasmini Tutorov, koja je oranizovala niz zapaženih kulturno –  umetničkih i drugih sadržaja u tom naselju. Nagrada je uručena i futsal reprezentativcu Slobodanu Rajčeviću.

Zapažen nastup dečjeg hora
Zapažen nastup dečjeg hora

– Dostojno smo obeležili veliki praznik ovde na Bagljašu, i činjenicu da posle dvesta godina imamo čast da u Zrenjaninu gradimo ne jedan, nego dva hrama pravoslavne crkve. Lep je čin jednoglasna odluka na svečanoj sednici dva saveta da se Vaznesenje Gospodnje proglasi slavom Bagljaša, ovog velikog i naprednog naselja – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić, gost na svečanoj sednici.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM