Grad

Sve izvesniji nastavak izgradnje obilaznice oko grada

Trasa obilaznice i mosta na Begeju
Trasa obilaznice i mosta na Begeju

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je nastavak izgradnje obilaznice oko grada sasvim izvestan i ukazao na to da je Javno preduzeće „Putevi Srbije“ već objavilo poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku.

 

– Završili smo projekat za izgradnju obilaznice oko grada Zrenjanina, rešili imovinsko – pravne odnose i u narednom periodu očekuje nas izgradnja novog mosta na Begeju i dela obilaznice u gradnuličkom ataru, čija ukupna vrednost prelazi pet miliona evra – rekao je gradonačelnik, napominjući da će taj posao biti obavljen zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije.

 

„Putevi Srbije“ objavili su 30. maja poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku za izgradnju dela obilaznog puta oko Zrenjanina sa dve kružne raskrsnice duž trase i izgradnjom mosta preko Begeja.

 

Javno otvaranje ponuda obaviće komisija „Puteva Srbije“ 29. juna, a odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 20 dana od dana otvaranja ponuda.

 

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji „Puteva Srbije“, mesto izvođenja radova je nastavak već izgrađene deonice obilaznice oko Zrenjanina, od Novosadskog do Mihajlovačkog puta, a deonica koja će se graditi završava se mostom preko Begeja i ukrštanjem s magistralnim putem prema Srpskoj Crnji, na potezu iza nekadašnjeg „Vašarišta“ i novog silosa.

 

Rok za završetak kompletnih radova ne može biti duži od od 320 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kakva pomoć Srbije? To je sve naš novac koji je opljačkan od građana Zrenjanina. Uzgred,pljačka se i dalje nastavlja svakodnevno /nafta i gas/. Ne treba da nas Janjić ubeđuje kako nam država pomaže sa našim novcima, umesto da se bori za grad i da se obešteteti za sve ove godine eksploatacije nafte i gasa a za koje dobijamo mizernu naftnu rentu. U normalnim državama ta renta ide i do 25% a ne kao kod nas, mizernih 3%. Molio bi g.Janjića da nam ne prodaje maglu, već da se zauzme za grad i građane i pokuša da izbori mnogo veću naftnu rentu. Lićno ne verujem da će to uraditi jer bi izgubio njegov divan posao. Što se tiče obilaznice, da li neko razmiščja o tome da je potrebno tu obilaznicu prilagoditi budućem auto putu Beogra-Zrenjanin-Novi Sad /uraditi odmah put sa dve trake/, a ne da se rade dva posla. Sumnjam da neko tako razmišlja od ovih vlastodržaca, pošto je njima važnije da manipulišu građanima i da im serviraju nebuloze, tj.prodaju maglu!

sinovoz