Grad YSLAJDER

STVARNO SMO JEZIVI: GOMILA ĐUBRETA U BAŠTAMA I KANALIMA

smece

ZRENJANIN – Stanovnici ulice Nikole Tesle, čije bašte „udaraju“ na zrenjaninski buvljak, već godinama muku muče sa đubretom, ali i neželjenim posetiocima, s obzirom na to da između buvljaka i njihovih bašti nema ograde.

 

 

Delovi bašti stanovnika ovih ulica pre nekoliko godina su eksproprisani, jer je u to vreme postojala ideja da se postojeći kanal zatrpa, prostor naspe i formira nova ulica koja bi od pijace vodila do Makedonske. No, realizaciji se na putu našla drvara u Makedonskoj, i od ideje o novoj ulici se odustalo.

 

Tada počinju problemi.

 

 

– Prljavština je nesnosna, đubre na sve strane. O bezbednosti, odnosno nebezbednosti da i ne govorimo – saglasni su građani iz dela ulice Nikole Tesle. – Kako su bašte neograđene, ljudi preskaču u dvorišta. Više ne smemo ništa da držimo daleko od očiju. Ali ni to nije dovoljno. Nedavno su komšiji ukrali motornu testeru, bila policija i to je to… U delu pijace gde je buvljak uopšte nema WC-a, tako da su naše bašte zgodne za sve vrste nužde. Jednom komšiji su prodavci sa buvljaka redovno u bašti vezivali konja. Šta je iza njega ostajalo, može se samo zamisliti, pričaju građani iz ulice Nikole Tesle.

 

 

Da problem postoji i da je veliki, saglasni su i u Mesnoj zajednici „Nikola Tesla“.

 

– Pokušali smo da ovaj problem rešimo i prošle godine, a u planu nam je i za ovu – kaže za portal zrenjaninski.com Ljiljana Zvekić, sekretarka mesne zajednice, i dodaje da je to gorući problem ove mesne zajednice, koja se nalazi gotovo u centru grada.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kakva je ta zajednica i koja je ta ljudska kultura ???koji stepen sramota ah velika sramota to je stvano ne ljudski gde ste vi milicija gde ste vi koji drzite gradske polozaje ja sam prosao evropu afriku australiju ali vi ste svetski pobednici GubretaBRAVO PRIMITE ZLATNU MEDALJU U GUBRE SIRENJE.

  • Dobro došli u Srbiju zemlju zdrave hrane.Jedite domaće,ne hranite se otrovom sa zagađenog zapada.Jadna nam majka,najgori smo na planeti.

sinovoz
FAM