Grad YTOP

STARTUJE PROLEĆNA AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA

otpad

ZRENJANIN – Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počinje 6. aprila i trajaće do 14. maja, najavljeno je iz JKP “Čistoća i zelenilo” u Zrenjaninu.

otpad

Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama, a njen primarni cilj je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spadaju stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo.

“Sekundarni cilj akcije je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima. Prolećna akcija se sprovodi tako što će u svakoj mesnoj zajednici, po dva dana, biti locirani kontejneri zapremine 5 kubika i prazniće se svakodnevno”, objašnjavaju u “Čistoći i zelenilu”.

Iz preduzeća apeluju na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa on ostaje pored kontejnera i narušava izgled grada.

Raspored kontejnera po mesnim zajednicama moći ćete da pročitate na portalu zrenjaninski.com tokom trajanja akcije.

Podeli članak
sinovoz
FAM