Grad YTOP

STARTUJE PROLEĆNA AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA

otpad

ZRENJANIN – Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počinje 6. aprila i trajaće do 14. maja, najavljeno je iz JKP „Čistoća i zelenilo“ u Zrenjaninu.

otpad

Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama, a njen primarni cilj je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spadaju stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo.

„Sekundarni cilj akcije je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima. Prolećna akcija se sprovodi tako što će u svakoj mesnoj zajednici, po dva dana, biti locirani kontejneri zapremine 5 kubika i prazniće se svakodnevno“, objašnjavaju u „Čistoći i zelenilu“.

Iz preduzeća apeluju na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa on ostaje pored kontejnera i narušava izgled grada.

Raspored kontejnera po mesnim zajednicama moći ćete da pročitate na portalu zrenjaninski.com tokom trajanja akcije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz