Grad

ŠTA SE GRADI OVE GODINE

ZRENJANIN – Iako je tek početak februara, u Direkciji za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina iskoristili su lepo vreme i započeli prve građevinske radove u ovoj godini.

gradjevinski_radovi

Trenutno se rekonstruiše pešačka staza u ulici Ljubinke Vukov, u Mesnoj zajednici „Gradnulica“, a posao vredan oko 800.000 dinara poveren je melenačkoj firmi „Eko-gradnja“.

– Ovaj posao obavljamo u saradnji sa Mesnom zajednicom „Gradnulica“, a naše preduzeće je ustupilo stručnu službu – rekao je direktor Direkcije Goran Kravarušić, koji je danas, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, obišao radove u ulici Ljubinke Vukov.

Kravarušić je najavio i neke od građevinskih radova koji su planirani u 2016. godini. Po njegovim rečima, prva naredna investicija je izgradnja atmosferske kanalizacije i kolovoza u Takovskoj ulici. Ti radovi trebalo bi da počnu u drugoj polovini februara, a njihova vrednost je oko 70 miliona dinara.

– U planu je i treća faza uređenja centra grada, odnosno završetak fontana na Trgu slobode. Javna nabavka je u toku i očekujemo da će brzo biti izabran izvođač radova – istakao je Kravarušić.

gradjevinski_radovi

Gradonačelnik Janjić je podsetio da je u prošloj godini urađeno 80 kilometara puteva, 12 kilometara biciklističkih staza, mnogo trotoara…

– Koristimo lepo vreme i već smo počeli sa novim radovima. Vrlo brzo će na scenu stupiti i izvođači radova na gradnji fekalne kanalizacije u Elemiru, Melencima, Kleku, Ečki, Lukićevu, Stajićevu i Lazarevu. Nema vremena za čekanje, jer hoćemo da 2016. godina bude uspešnija nego prethodna – kazao je Janjić i naglasio da lokalna samouprava finansijski pomaže svim mesnim zajednicama koje pokažu volju i ulože deo svojih sredstava u projekte korisne za građane.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.