Grad

Sneg pada 24 časa neprekidno, snežni prekrivač debljine 35 centimetara

snežni pokrivač debljine 35 centimetara
Foto: Zoran Bogaroški

Sneg pada na celoj teritoriji grada 24 časa neprekidno i formiran je snežni pokrivač debljine 35 centimetara, u proseku. Ovo je saopštio Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu, nakon održane telefonske sednice.

 

Štab je naveo da su svo ljudstvo i tehnika, predviđeni planovima za održavanje puteva i ulica u zimskom periodu, u funkcionalnom stanju. Oni se nalaze u četvrtom stepenu održavanja.

 

„Svi putni pravci na teritoriji grada su prohodni ali se saobraćaj odvija otežano. Preporučuje se da se na put ne kreće bez preke potrebe. U slučaju neophodnosti, preporučuje se poseban oprez i obavezna zimska oprema tokom vožnje. Pešačka komunikacija takođe se odvija otežano, iako su ekipe za čišćenje non-stop na terenu. Stoga se građani mole za oprez i strpljenje. Sve gradske službe neophodne za normalno funkcionisanje nesmetano obavljaju svoju delatnost i putevi do njih su prioritetni i prohodni“, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

 

Građani su upozoreni da obrate pažnju tokom kretanja na otvorenom na grane drveća koje su opterećene vlažnim snegom, jer može doći do njihovog pucanja.

 

Takođe, apelovano je na građane da obave svoju dužnost i da sneg ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata očiste i omoguće sigurnu pešačku komunikaciju.

 

„Gradski štab konstantno prati situaciju na terenu i procenjuje potrebe za preduzimanjem mera neophodnih da grad normalno funcioniše“, dodaje se u saopštenju.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.