Grad YSLAJDER

SLUČAJ SPLAV: NEMA OSNOVA ZA POSTUPANJE INSPEKCIJE

ZRENJANIN – Nema osnova za postupanje inspekcijskih službi, povodom namere ugostitelja Nikole Novakovića da ponovo pokuša postavljanje ugostiteljskog splava na centralnom gradskom jezeru u Zrenjaninu, kaže načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi Zrenjanina Milan Jovanov.

 

splav jezero

 

Jovanov, koji je juče bio pozvan da izađe na teren, kada je ugostitelj Nikola Novaković dovezao pontone za splav na obalu jezera kod Mosta na suvom, ističe da je slučaj van nadležnosti zrenjaninskih inspekcija.

 

– Što se tiče dozvole za postavljanje splava, zrenjaninski sud je presudio u korist Nikole Novakovića. On ima sve potrebne papire za to. A zemljište, na kojem su istovareni elementi za gradnju splava, u vlasništvu je Javnog vodoprivrednog preduzeća “Vode Vojvodine” i to je adresa za sva pitanja u vezi sa splavom – kaže Jovanov.

 

A Nikola Novaković ističe da je zemljište, na koje je istovario elemente za splav, zakupio još pre tri godine, i da redovno plaća zakup, da bi mogao da nesmetano izvodi radove.

 

Više o ovom slučaju pročitajte ovde.

Podeli članak

10 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ovaj Nikola Novakovic sto depilira noge zakupio je pola grada…Kad imas kuma gradonacelnika onda mozes sve.

  • Sto bi rekla jedna narodna pesnikinja, Stojanka Novakovic – Stoja: “Bezi dok si ziv i zdrav, potopicu ovaj splav”.

  • Kad se sudski spor definitivno zavrsi, u Srbiji ili Starzburu, nikome vise nece pasti na pamet da ugrozava javno dobro i imovinu svih gradjana Zrenjanina.Arhuska konvencija i njene odredbe su obavezujuce,a gosn. Novakovic nek se malo raspita o finansijskim konsekvencama koje ce morati da snosi.Tu mu ne mogu pomoci ni kum, ni sutkinja koja sudi po nalogu a ne po zakonu .

  • Jovanov obmanjuje javnost. Svako može proveriti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda u e-katastru ko je vlasnik parcele 9417/1. Suđenje je bilo farsa. Novaković i ne zna šta bi mu sve od papira bilo potrebno, kad bi uopšte bilo po propisu da je takva bolesna zamisao moguća. Institucije vlasti – sudske, izvršne i zakonodavne ne rade ono zbog čega postoje! Ni policija, inspekcija, komunalci. I to svi vidimo! Sve moramo ispočetka da pravimo – ovaj sistem se ne može popravljati!

sinovoz
FAM