Grad YTOP

ŠLJUNAK I PESAK ZAPUŠILI KANALIZACIJU

vodovod

ZRENJANIN – Ekipa zrenjaninskog “Vodovoda” uz pomoć mehanizacije izvadila je takozvane betonske čepove koji su u kanalizacionoj mreži u ulicama Begejski red i Jovana Popović pravili velike probleme. Naime, čim padne jača kiša, mreža nije mogla da prihvati toliku količinu vode, pa je dolazilo do izlivanja.

 

VODOVOD

 

Pojedini građani u kanalizaciju bacaju i komunalni ali i čvrst građevinski otpad, pa se stvaraju takozvani “čepovi” koji prouzrokuju zagušenja u kanalizacionoj mreži.

 

Taj “betonski čep” koji je nastao taloženjem peska i šljunka koji su prosipani u kanalizaciju, radnici “Vodovoda” morali su bukvalno fizički da razbiju a tek su onda uz pomoć kamiona za ispiranje očišćene preostale naslage komunalnog otpada.

 

KANALIZACIJU

 

Iz “Vodovoda” apeluju na građane da kanalizaciju koriste za ono što je njena osnovna svrha i da u nju ne bacaju komunalni i građevinski otpad.  Adekvatnim korišćenjem kanalizacione mreže izbegavaju se zagušenja mreže i problemi sa izlivanjem voda iz mreže koji mogu prouzrokovati štetu i kod korisnika i na javnim dobrima, naglašavaju u zrenjaninskom “Vodovodu”.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz