Grad YSLAJDER

SKUPŠTINA ODLUČILA: NA OVIM MESTIMA NIJE DOZVOLJENO OKUPLJANJE GRAĐANA

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Skupština grada Zrenjanina je na današnjem zasedanju izlglasala odluku o određivanju gradskog prostora na kojem nije dozoljeno okupljanje građana.

Foto: Dušan Bartolović

„Ovom odlukom određuje se prostor na teritoriji grada Zrenjanina, na kojem nije dozvoljeno javno okupljanje u skladu sa zakonom“, navedeno je u članu 1 odluke, uz objašnjenje da se pod javnim okupljanjem smatra okupljanje više od 20 lica, radi izražavanja, ostvarivanja i promovisanja državnih, političkih, socijalnih i nacionalnih uverenja i ciljeva i drugih sloboda i prava, kao i drugi oblici okupljanja, kojima je svrha ostvarivanje verskih, kulturnih,  humanitarnih, sportskih, zabavnih i drugih interesa, u skladu sa zakonom i ovom odlukom.

U članu 3 definisani su prostori na kojima nije dozvoljeno javno okupljanje. To su mesta na kojima, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih, ili bezbednosti Republike Srbije. Zabranjena su i mesta na kojima se održavanjem okupljanja krše ljudska i manjinska prava i slobode drugih ili ugrožava moral, ili na mestima koja su zatvorena za javnost.

Javno okupljanje na teritoriji grada nije dozvoljeno ni oko objekata zdravstvenih ustanova, predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, objekata Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova, objekata vodosnabdevanja, kao i u zoni zaštite izvorišta vodosnabdevanja.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • NISU PRIKAZANA MESTA „ZABRANE“ ODRŽAVANJA OKUPLJANJA, ALI, SVE JEDNO, NI BLIZU DEMOKRATIJE, DA NE KAŽEM-NAPIŠEM NEKU TAČNIJU REČ… BLAGO NAMA!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz