Grad Vesti Zrenjanin

Semaforskim brojačem i zamenom lanterni do veće bezbednosti i pešaka i vozača

Prvi eksperimentalni semafor za pešake sa brojačem, ugrađen je pre nekoliko godina na Bagljašu, kao dobro rešenje za unapređenje i povećanje bezbednosti saobraćaja.

 

Zbog toga su u Javnom preduzeću za urbanizam odlučili da nastave sa ugradnjom vrmesnkih brojača, na pešačkim semaforima u gradu.

 

-Odlučili smo da prvi brojač ugradimo na semaforu koji se nalazi na raskrsnici ulica Nikole Pašića i Žitni trg, kod Male varoši. Imali smo mnogo pritužbi pešaka na bezbednost na pešačkom prelazu na ovoj raskrsnici. Pešaci su se žalili da zeleno svetlo traje kratko, da ne znaju koliko imaju vremena za prelazak, pa smo odlučili da brojač ugradimo upravo tu – kaže za portal zrenjaninski.com Siniša Berar, saobraćajni inženjer iz Javnog preduzeća za urbanizam, i napominje da će sada bezbednost, pre svega pešaka, biti znatno veća.

 

Istovremeno, na teritoriji grada u toku je zamena svih lanterni, odnosno svetiljki na semaforima za pešake. Halogene sijalice na pešačkim lanternama u gradu, biće zamenjene onima sa led napajanjem. Lanterne sa led napajanjem su vidljivije i štedljivije. Zamena se obavlja po nalogu Javnog preduzeća za urbanizam.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz