Grad YSLAJDER

ŠEĆERANA I 4. JUL GUŠE SE U SMRADU

ZRENJANIN – Poslednjih dana stanovnici naselja 4. jul i Šećerane opsedaju gradske inspekcijske službe. Ne mogu da žive od smrada koji, po svoj prilici, stiže iz Kafilerije,u vlasništvu Industrije mesa „Matijević“.Najgore je bilo u subotu, čemu je verovatno doprineo i nizak pritisak i smer vetra.

zrenjanin-iz-vazduha-ok

Tačno je da imamo svakodnevne prijave i mi ćemo postupati po njima, kaže za portal zrenjaninski.com Milan Jovanov, zamenik načelnika inspekcijskih službi. – Ono što moram da kažem je da mi u kontrolama ne nalazimo u pogonima kafilerije ništa što nije po propisima ali smo po zakonu kontrolu dužni i da najavimo. Na objekat mesne zajednice postavljen je uređaj koji meri štetne materije u vazduhu, meri se akrolein, amonijak i vodonik sulfid. Prema merenjima za jun i jul sve je u graničnim vrednostima, dodaje Jovanov. Kafilerija, kažu u inspekciji, ima sve što je potrebno za legalan rad.

Ipak, postavlja se pitanje, odakle onda neprijatni mirisi?

Pre nekoliko godina grupa građana iz naselja ugroženih smradom podneli su tužbu zrenjaninskom sudu zbog smrada, održano je i jedno ročište, ali od toga do kraja nije bilo ništa. Možda i zato što smrad, zasada, ne može da se izmeri. Najave koje stižu iz sveta savremenih tehnologija, kažu da će uskoro tako nešto ipak biti moguće.

Dok se sprava za merenje neprijatnih mirisa, smrada, ne pronađe, Zrenjanincima ne preostaje ništa drugo nego da zatvaraju prozore.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ma hajte molim vas… Kafilerija ima sve sto je potrebno za legalan rad.Uredjaj koji miri stetne materije pokazuje da je sve u granicnim vrednostima.Kako vas nije sramota! Matijevic je to!!! ….pa mozemo svi da pocrkamo nema veze…bitno je da se vi najavljujete kada idete u kontrolu…bruka i sramota!

sinovoz
FAM