Grad

SAVET SREDNJOBANATSKOG OKRUGA: Sledi asfaltiranje aerodroma, evo i zbog čega

ZRENJANIN – Šesta sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga održana je danas u sedištu Okruga. Na sastanku se formirala radna grupa za praćenje i realizaciju zadataka o saradnji i unapređenju železničkog putničkog saobraćaja u Srednjobanatskom okrugu, i proširenju postojećih tehničkih kapaciteta za održavanje železničkih vozila.

Sa današnje sednice
Sa današnje sednice

Cilj je da se u narednom periodu železnice čvršće vežu za Srednjobanatski okrug. Razgovaralo se i o subvencionisanju đačkih i studentskih voznih karata.

Najviše pažnje privukao je dogovor o mogućnostima saradnje srpsko – ruskog humanitarnog centra iz Niša sa „Železnicom Srbije“ a.d. U planu je da se u toku naredne godine asfaltira aerodrom Ečka, produže dve strane piste, i da se na ovoj lokaciji napravi sektor za vanredne situacije. Ovakav trenažni centar ne postoji nigde u Srbiji pa ni regionu, tako da bi realizacija ovog projekta veoma značila našem gradu.

– Aerodrom je još jedan neiskorišćeni resurs u Zrenjaninu i učinićemo sve da ovaj projekat realizujemo. Potrebno je napraviti još mnogo koraka, ali verujemo da ćemo u nekom narednom periodu uspeti da ostvarimo ciljeve. Veoma je bitno da naš grad ima Sektor za vanredne situacije u kojem će se obučavati stručni ljudi – rekao je Dušan Šijan, načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz