Grad

ŠANSA ZA RAZVOJ NAUTIČKOG TURIZMA

ZRENJANIN – I ove godine, sedmi put zaredom, Tisom je plovila regata koju organizuje Nautički klub „Begej“. Ponovo je to bila prilika da se skrene pažnja na velike potencijale koje Zrenjanin i njegova okolina imaju za razvoj nautičkog turizma.

nautika-begej

– Zrenjanin sa Begejom, koji u ovom trenutku nije baš najpogodniji za nautički sport i turizam, ali i sa Tisom koja nam je blizu, ima izuzetne mogućnosti za razvoj i nautičkog sporta i nautičkog turizma, koji je jedan od najbrže rastućih vidova turizma u svetu – objašnjava u razgovoru za portal zrenjaninski.com Saša Popov iz Nautičkog kluba „Begej“. – Ulaganja nisu mala, ali se vrate. Iako se od naše prošlogodišnje regate nije promenilo mnogo toga, nadamo se da do sledeće hoće, dodaje Popov.

O izgradnji marina na Tisi i na Begeju sve se češće govori. U nautičkom klubu se nadaju da će bar jedan od tih projekata početi sa realizacijom.

nautika-reka

– Nautika je sve popularnija – kaže Popov i dodaje da marina u gradu podiže nivo turističke ponude na mnogo viši nivo.

– Primer Novog Bečeja i Bečeja kojima je, istina, Tisa mnogo bliže nego nama, to dokazuje. Verujem da će dogodine situacija i u Zrenjaninu biti drugačija, odnosno bolja, jer je izgradnja marine jedan od projekata prekogranične saradnje koji ima velike šanse da dobije zeleno svetlo Evropske unije – napominje Popov.

Podeli članak
sinovoz
FAM