Grad YSLAJDER

SANACIJA NEKOLIKO ORONULIH ZGRADA U CENTRALNOJ ULICI

centar

ZRENJANIN – Naredne godine glavna gradska ulica u Zrenjaninu trebalo bi da izgleda mnogo lepše nego sada. Kako saznajemo, sanacija nekoliko zgrada koje su u javnoj svojini trebalo bi da počne već sa prvim lepim danima.

– Konačno znamo šta je u glavnoj ulici naše, odnosno šta je u javnoj svojini. Sve što je bilo predmet restitucije, okončano je i više se zahtevi ne mogu podnositi, tako da se sada zna šta je javno, a šta privatno – ističe novi direktor “Gradske stambene agencije” Radiša Dupljanović.

Prva bi na red mogla doći zgrada sa brojem 29, Zrenjanincima poznatija kao mesto gde je bio kafić “Plus plus”.

– Objekat je nebezbedan i građevinska inspekcija je deo stavila pod zabranu. Ta zgrada je 88 odsto u našem vlasništvu, ostao je još jedan privatan stan, ali i to se rešava. Projekat za sanaciju je urađen i verujem da će to biti prva zgrada koja će biti renovirana – otkriva Dupljanović.

Priprema se i projekat za rekonstrukciju zgrade sa brojem 39, a to je nekadašnja apoteka “Medivet”, gde je posebno loš dvorišni deo. Takođe, radiće se i na završetku zgrade na Trgu Zorana Đinđića 1, gde je urađen spoljni deo, ali je ostalo posla unutra.

Građane interesuje i šta će biti sa prostorom u glavnoj ulici koji sada stoji prazan posle rušenja zgrade sa brojem 26.

– Ta je zgrada bila pod zaštitom i kada se bude nešto radilo moraju se poštovati zakonski uslovi za rekonstrukciju. Kada će se nešto raditi, zavisi od para – ističe Dupljanović.

“Gradska stambena agencija” priprema projekte i biće uključena u rekonstrukciju onih objekata koji su u javnoj svojini. Takvih u glavnoj ulici nema previše, jer je veći deo u postupku restitucije i kada im bude vraćena, o toj imovini će morati da se brinu naslednici.

Podeli članak
sinovoz
FAM