Grad

RUSKI SATELITI BRANE ZRENJANIN

EČKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova je najavilo da će pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije Predrag Marić sutra, 20. aprila, prisustvovati uručenju plakete gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, koju će mu dodeliti Srpsko – ruski humanitarni centar u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju.

Srpsko - ruski humanitarni centar
Srpsko – ruski humanitarni centar

Tom prilikom, u Kaštelu Ečka, sa početkom u 14 časova, biće upriličena demonstracija modeliranja vanrednih situacija na primeru grada Zrenjanina, koji trenutno predstavlja jedinstven sistem u Republici Srbiji, na kome je iskorišćen potencijal ruskih satelitskih sistema i monitoringa, kao i softverskih paketa.

U martu ove godine, tokom poplava, ovaj sistem aktivno je korišćen za monitoring i sprečavanje vanrednih situacija na području Zrenjanina.

Osim Marića i Janjića, ovom događaju će, kako je najavljeno, prisustvovati i državni sektretar u Ministarstvu lokalne samouprave Ivan Bošnjak, direktor Srpsko – ruskog humanitarnog centra Bojan Glamočlija i predstavnik tog Centra Dmitrij Lisenko.

Podeli članak
Tagovi
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM