Grad

REKONSTRUKCIJA PUTA KA NOVOM SADU

ZRENJANIN – U toku su radovi na izgradnji biciklističkih i pešačkih staza u zrenjaninskim mesnim zajednicama “Bolnica – Berbersko” i “Dositej Obradović”. Kombinovana pešačko – biciklistička staza nalazi se na levoj obali Begeja, između Žutog mosta i lučnog pešačkog mosta na Berberskom.

staza-putevi

– Radovi se privode kraju i biće gotovi u roku od nedelju dana. Vrednost investicija je deset miliona dinara – rekao je direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina Goran Kravarušić, uz podsećanje da u naselju “Bolnica – Berbersko” do sada nije bilo biciklističke staze, a da je kolovoz bio uzak i nebezbedan za saobraćaj.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je danas, u pratnji saradnika, obišao gradilišta, kazao je da je lokalna samouprava ovog proleća dosta finansijskih sredstava uložila u izgradnju nove putne infrastrukture i reparaciju stare.

– Istovremeno gradimo i biciklističke i pešačke staze, jer smo primetili da je velika frekvencija iz pomenutog dela grada prema centru. Pokušavamo i da promovišemo biciklizam, a građani sve više koriste bicikle u saobraćaju – naglasio je Janjić.

staza-putevi

Na novinarsko pitanje da li će i kada biti rekonstruisan put između Zrenjanina i Novog Sada, na deonici do Žabaljske raskrsnice, Janjić je odgovorio da je ta saobraćajnica veoma problematična i da je bila spremna za rekonstrukciju još pre deset godina.

– Sredstva za taj posao su obezbeđena, ali to ne zavisi direktono od lokalne samouprave. U svakodnevnim smo kontaktima sa čelnim ljudima u Javnom preduzeću “Putevi Srbije”, koje će biti nosilac radova. Završava se projektna dokumentacija i očekujem da se vrlo brzo raspiše tender za izvođača radova – istakao je Janjić i najavio da će rekonstrukcija tog puta biti duga, ali da će efekat biti značajan.

Podeli članak
sinovoz
FAM