Grad YSLAJDER

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA U ULICI FRANJE KLUZA

gradnja

ZRENJANIN – Radovi na rekonstrukciji kolovoza u Ulici Franje Kluza, u Mesnoj zajednici “Bolnica Berbersko”, ubrzano teku, uverio se i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je sa saradnicima obišao gradilište. Rok za završetak radova je, inače, 3. maj.

Izvođač radova je novosadsko preduzeće “Put invest”, a dinamika posla odvija se po planu.

– Put se radi u dve faze, dužina je 1.600 metara a širina kolovoza je pet metara, sa obostranim ivičnjacima i kanalom sa strane. Odrađena je trećina posla, a vrednost radova je 39 miliona dinara – precizirao je Goran Plazonić iz “Put investa”, ističući dobru saradnju sa Gradom Zrenjaninom i na drugim infrastrukturnim projektima.

Gradonačelnik Janjić složio se sa Plazonićem da je saradnja na realizaciji projekata dobra.

– Imali smo mnogo poduhvata u prošloj godini ali smo zacrtali i 2017. kao godinu velikih planova i mnoštva infrastrukturnih radova. Građevinska sezona je započela sa prvim lepim danima i u mnogim delovima grada su mašine. Ovo je jedan značajan projekat, koji realizujemo uz zajedničko finasiranje sa Ministarstvom privrede. Rešićemo problem ove ulice koja je imala izuzetno oštećen kolovoz a uz to je bila i veoma prometna. Siguran sam da će se nakon rekonstrukcije znatan deo teškog saobrađaja odvijati kroz ovu ulicu – najavio je gradonačelnik Janjić.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Gore naslikani stručnjaci za puteve su prekontrolisali radove a nikako da poćnu da rade obilaznicu. Tu se zaista čudne stvari dešavaju jer nije za poverovati da u 10 prethodnih godina to nije moglo biti završeno. A šteta je vidljiva i ogromna, pošto su gradske ulice preorane od strane teških kamiona i šlepera a ovi likovi to ne vide ili se prave da ne vide- Zbog toga, ostavite se tih nebitnih ulica već prionite na pravi posao i u Beograd za novce kako bi se obilaznica što pre izgradila. A ukoliko ovi stručnjaci ne znaju samo ću im reći da je za prethodnih 10 godina iz Zrenjanina i Srednjeg Banata opljačkano mnogo novaca, bar za 10 obilaznica /nafta i gas/. Oni i to ne znaju ili se prave da ne znaju!!!

  • Ne treba zaboraviti da je i most sastavni deo obilaznice, a o njemu ni reči. Da li postoji projekat za njega? Da li je raspisan tender za izvođača? Da li je obezbeđen novac za njegovu izgradnju? Da li je nekom u Zrenjaninu jasno da je bez mosta obilaznica slepa ulica? U SFRJ osećalo se da Zrenjanin pripada toj državi, a sada je kao geto koji svi zaobilaze. Kao što Srbija nije samo Beograd, tako i Vojvodina nije samo Novi Sad, koji je veći delom izgrađen zahvaljući otimanjem Naftagas-a od Zrenjanina. Utisak je da Zrenjanin ne postoji više ni na topografskoj karti ove zemlje. Ajmo onda svi u Beograd ili Novi Sad jer tamo ima sve.

sinovoz
FAM