Grad

REKONSTRUISANA MALA PIJACA

ZRENJANIN – Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Pijace i parkinzi“ Ilija Mandić izjavio je da je završena kompletna rekonstrukcija pijace u Jug Bogdanovoj ulici, koja je koštala 30 miliona dinara.

pijaca-jug-bogdanova

Ova tržnica je kompletno natkrivena, ograđena, postavljene su potpuno nove tezge, ali su otklonjeni i komunalni problemi. Na ovom mestu nalazi se 230 pijačnih tezgi, a taj broj će vrlo brzo biti povećan, pri čemu će jasno biti odvojeni delovi za prodaju namirnica i robe. Mandić je najavio da će rekonstruisana pijaca u Jug Bogdanovoj svečano biti otvorena u subotu, 23. aprila. 

– Prethodnih godina pijace u našem gradu bile su nepristupačne, nefunkcionalne i imale su velikih higijenskih problema. Međutim, gradska vlast omogućila je da se situacija značajno promeni, što se može videti i kroz primer ove pijace – kazao je Mandić.

pijaca-jug-bogdanova

Po njegovim rečima, želja nadležnih je da i meštani sva 22 naseljena mesta imaju identične uslove kao i oni koji se nalaze u gradskoj sredini.

– Svakodnevno razgovaramo sa njima o različitim problemima, koje vrlo brzo rešavamo. Shodno tome, obezbedili smo tezge u selima gde nisu postojale i samim tim omogućili tim vrednim ljudima da prodaju svoje poljoprivredne proizvode. U narednom periodu ćemo dodatno unaprediti rad na centralnoj i svim ostalim pijacama, rešiti prostor za prodaju polovne robe koji se nalazi u neposrednoj blizini, a koji ćemo prilagoditi prostoru za parkiranje putničkih vozila – istakao je Mandić, dodajući da sledi i proširenje parking mesta na teritoriji grada.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM