Grad

REKONSTRUISANA MALA PIJACA

ZRENJANIN – Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Pijace i parkinzi“ Ilija Mandić izjavio je da je završena kompletna rekonstrukcija pijace u Jug Bogdanovoj ulici, koja je koštala 30 miliona dinara.

pijaca-jug-bogdanova

Ova tržnica je kompletno natkrivena, ograđena, postavljene su potpuno nove tezge, ali su otklonjeni i komunalni problemi. Na ovom mestu nalazi se 230 pijačnih tezgi, a taj broj će vrlo brzo biti povećan, pri čemu će jasno biti odvojeni delovi za prodaju namirnica i robe. Mandić je najavio da će rekonstruisana pijaca u Jug Bogdanovoj svečano biti otvorena u subotu, 23. aprila. 

– Prethodnih godina pijace u našem gradu bile su nepristupačne, nefunkcionalne i imale su velikih higijenskih problema. Međutim, gradska vlast omogućila je da se situacija značajno promeni, što se može videti i kroz primer ove pijace – kazao je Mandić.

pijaca-jug-bogdanova

Po njegovim rečima, želja nadležnih je da i meštani sva 22 naseljena mesta imaju identične uslove kao i oni koji se nalaze u gradskoj sredini.

– Svakodnevno razgovaramo sa njima o različitim problemima, koje vrlo brzo rešavamo. Shodno tome, obezbedili smo tezge u selima gde nisu postojale i samim tim omogućili tim vrednim ljudima da prodaju svoje poljoprivredne proizvode. U narednom periodu ćemo dodatno unaprediti rad na centralnoj i svim ostalim pijacama, rešiti prostor za prodaju polovne robe koji se nalazi u neposrednoj blizini, a koji ćemo prilagoditi prostoru za parkiranje putničkih vozila – istakao je Mandić, dodajući da sledi i proširenje parking mesta na teritoriji grada.

Podeli članak
Tagovi
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM