Grad

RADOVI PRIVEDENI KRAJU: Uskoro će publika opet biti u Velikoj sali Narodnog pozorišta

ZRENJANIN – Uređenje Velike sale Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, koja je u maju zatvorena za građanstvo zbog oštećenja, odnosno obrušavanja ornamentike iznad portala, privedeno je kraju, saopštio je danas v.d. direktora te ustanove kulture Ivan Francuski.

pozoriste-velika-sala

Francuski je, u razgovoru sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, koji je obišao radove, kazao da je Velika sala u dosta dobrom stanju, ali da je oštećen deo plafona.

– Taj deo će danas biti rekonstruisan i posle toga će sala biti osposobljena za izvođenje predstava. Želimo još dodatno da uredimo ovaj prostor pred početak pozorišne sezone koji je planiran za kraj septembra ili početak oktobra – istakao je Francuski i dodao da ove godine Narodno pozorište obeležava dva značajna jubileja – 70 godina Dramske i 60 godina Lutkarske scene.

Francuski je naglasio da bi u narednom periodu trebalo renovirati još nekoliko prostorija oko Velike sale, ali i vanjski prostor koji dele obližnje ustanove kulure. Za te namene tek bi trebalo obezbediti sredstva.

– Sanacija dela Velike sale koštala je nekoliko stotina hiljada dinara, dok jedna ozbiljna investicija zahteva četrdesetak miliona dinara – rekao je Francuski.

Gradonačelnik Janjić je poručio da se sadašnja lokalna samouprava brine o gradskim objektima, ali da je dugogodišnje neangažovanje oko građevina u samom centru grada, u kojima su, između ostalog, smeštene i ustanove kulture, prouzrokovalo određene štete.

– Pokušavamo to da uredimo. Pozorište nije renovirano od 1984. godine i želja nam je da konkurišemo kod drugih nivoa vlasti kako bismo sproveli jednu sveobuhvatnu akciju uređenja. Ovo što je urgentno, s druge strane, pokriva gradski budžet – napomenuo je Janjić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz