Grad

RADOVI PRIVEDENI KRAJU: Uskoro će publika opet biti u Velikoj sali Narodnog pozorišta

ZRENJANIN – Uređenje Velike sale Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, koja je u maju zatvorena za građanstvo zbog oštećenja, odnosno obrušavanja ornamentike iznad portala, privedeno je kraju, saopštio je danas v.d. direktora te ustanove kulture Ivan Francuski.

pozoriste-velika-sala

Francuski je, u razgovoru sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, koji je obišao radove, kazao da je Velika sala u dosta dobrom stanju, ali da je oštećen deo plafona.

– Taj deo će danas biti rekonstruisan i posle toga će sala biti osposobljena za izvođenje predstava. Želimo još dodatno da uredimo ovaj prostor pred početak pozorišne sezone koji je planiran za kraj septembra ili početak oktobra – istakao je Francuski i dodao da ove godine Narodno pozorište obeležava dva značajna jubileja – 70 godina Dramske i 60 godina Lutkarske scene.

Francuski je naglasio da bi u narednom periodu trebalo renovirati još nekoliko prostorija oko Velike sale, ali i vanjski prostor koji dele obližnje ustanove kulure. Za te namene tek bi trebalo obezbediti sredstva.

– Sanacija dela Velike sale koštala je nekoliko stotina hiljada dinara, dok jedna ozbiljna investicija zahteva četrdesetak miliona dinara – rekao je Francuski.

Gradonačelnik Janjić je poručio da se sadašnja lokalna samouprava brine o gradskim objektima, ali da je dugogodišnje neangažovanje oko građevina u samom centru grada, u kojima su, između ostalog, smeštene i ustanove kulture, prouzrokovalo određene štete.

– Pokušavamo to da uredimo. Pozorište nije renovirano od 1984. godine i želja nam je da konkurišemo kod drugih nivoa vlasti kako bismo sproveli jednu sveobuhvatnu akciju uređenja. Ovo što je urgentno, s druge strane, pokriva gradski budžet – napomenuo je Janjić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM