Grad

RADOVI PO GRADSKIM NASELjIMA

ZRENjANIN – Projekat “Participativno budžetiranje”, osim u seoskim, biće sproveden i u gradskim mesnim zajednicama. O tome šta bi želeli da im se izgradi ili uredi u njihovom kraju, predlagali su i glasali stanovnici Zrenjanina.

Mesna zajednica "Nikola Tesla"
Mesna zajednica “Nikola Tesla”

Za Gradnuličane najvažnije je uređenje dečjih igrališta, i to u porti Vavedenjske crkve i u ulici Vladimira Cvetkova, dok je za stanovnike Zelenog polja važno uređenje košarkaškog terena. Žitelji Mesne zajednice “Veljko Vlahović”, zahvaljujući ovom projektu, dobiće uređen plato ispred mesne zajednice, a u “Dositeju” će urediti i opremiti prostor za okupljanje mladih, osoba sa invaliditetom i penzionera. Za stanovnike Dolje i Crnog šora važno je uređenje Tomićeve ulice, a za žitelje Save Kovačevića uređenje parkinga ispred ambulante i mesne zajednice.

Stanovnici Šumice glasali su za izgradnju letnje učionice u školi “Jovan Jovanović Zmaj” i za izgradnju dečjeg igrališta, a žitelji Mesne zajednice “Žarko Zrenjanin” za uređenje školskog dvorišta u “Jovanu Cvijiću”. Zahvaljujući ovom projektu, MZ “Centar” će dobiti Kancelariju za osobe sa posebnim potrebama, a “Nikola Tesla” dečje igralište.

Stanovnici “Sonje Marinković” urediće prostor oko spomen parka na Bagljašu, a na Berberskom će biti uređene i opremljene raskrsnice. A žitelji Male Amerike glasali su da se novcem iz ovog projekta mobilijarom opremi šetalište pored jezera.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM