Grad Vesti Zrenjanin

Radovi na više lokacija, obnavlja se putna infrastruktura (Foto)

putna infrastruktura

Saniranje oštećenja nastalih tokom zimskih meseci i obnova kolovoza u zoni raskrsnica prioriteti su putara koji su ovih dana angažovani na više gradskih lokacija.

 

Osim sanacije „udarnih“ rupa, koje su stvarale najviše problema učesnicima u saobraćaju, radi se i kompletna rekonstrukcija kolovoza u zoni nekoliko raskrsnica. To će dodatno povećati bezbednost i kvalitet saobraćaja.

 

Završeni su radovi u zoni raskrsnica ulice Patrijarha Pavla (bivša Štrosmajerova) i Bulevara Milutina Milankovića, kod nadvožnjaka na Bagljašu. Radovi su obavljani i na raskrsnicama Veselina Masleše i Železničke, kao i Patrijarha Pavla i Ulice 7. jula. Nov asfalt postavljen je duž većeg dela Ulice 20. oktobra, iza pijace na Bagljašu. U toku su radovi na raskrsnici te ulice i Stražilovske i asfaltiranje od „PerSu“ marketa do semafora na Bulevaru Veljka Vlahovića. Radovi se izvode i u Ulici dr Tihomira Ostojića, u delu kod stadiona ŽFK „Banat“. Takođe, i u Banatskoj ulici, kod Industrije ulja „Dijamant“.

 

Sanirana su i sva oštećenja duž Železničke ulice, Ulice 7. jula, u naseljima Duvanika i Brigadira Ristića, kao i u ulicama Žarka Zrenjanina, Elemirski drum i na Bulevaru oslobođenja. Među ulicama s većim stepenom oštećenja je i Principova ulica, zajedno s prilazima mostu. Ona će takođe biti u potpunosti sanirana. Radovi su počeli na raskrsnici Principove i Miletićeve ulice. Na svim ovim radovima angažovani su radnici i mehanizacija preduzeća „Put-Invest“ iz Sremske Kamenice.

 

Nastavljeni su i radovi na gradnji trotoara. Novi trotoar postavlja se iza centralnog gradskog parkinga, umesto zemljane staze koja je spajala Jevrejsku ulicu sa šetalištem ispod mosta u Zmaj Jovinoj ulici i naseljem Berbersko. Takođe, gradi se i novi trotoar u Bolničkoj ulici, od Vojvode Stepe do Vojvode Putnika, u dužini od 200 metara. Ovi radovi finansiraju se sredstvima gradskog budžeta, namenjenih tekućem održavanju saobraćajnica.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz