Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ uređuju zelene površine u gradu (Foto)

radnici jkp čistoća i zelenilo

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina još krajem marta započeli su košenje zelenih površina u gradu. Po navodima ovog komunalnog preduzeća, ovo se čini kako bi sugrađanima i posetiocima na vreme bio obezbeđen prijatan boravak tokom proleća i predstojećeg leta u gradu.

 

– Planom i programom planirano je da se u toku jednog kruga pokosi mašinski 935.000 kvadratnih metara trave. Ručno se pokosi 175.000 metara kvadratnih. To znači da se tokom jednog kruga pokosi oko milion kvadratnih metara trave. Stoga se može reći da košenje zelenih površina predstavlja obimniji posao u delatnosti koju obavlja naše preduzeće. Na poslovima košenja angažovani su radnici i neophodna mehanizacija – objašnjava Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Pročitajte još: Grad Zrenjanin donirao motorne kosačice „Čistoći i zelenilu“

 

Površine predviđene za košenje su razvrstane po kategorijama. Prioritet ima takozvana plava zona, u koju spadaju centar grada, novi parking i Trg JNA, kao i gradski parkovi i magistrala. Prioritet imaju i sledeće ulice: Miletićeva, Nikole Pašića, Žarka Zrenjanina, Cara Dušana, Despot Stefana, Principova i druge, zatim gradska naselja D1, D2, D3, Mala Amerika, Ruže Šulman, Duvanika, Dunavska, kao i dečija igrališta.

 

radnici jkp čistoća i zelenilo

 

Zbog vremenskih uslova radovi se izvode otežano

 

– U prvom krugu pokošene su zelene površine koje su u planu i programu održavanja, kao i na grobljima na teritoriji grada Zrenjanina i u Melencima. Broj krugova košenja zavisi od lokacije na kojoj se nalaze zelene površine, prioriteta i vremenskih uslova. Planirani broj košenja u plavoj zoni je 12, dok je na ostalim lokacijama od 4 – 8 krugova. Zbog vremenskih uslova i učestalih obilnih padavina radovi na košenju se izvode otežano. Ali, uz maksimalno zalaganje radnika sve zelene površine će biti pokošene u najskorijem vremenskom roku – navodi Tančić.

 

Grad Zrenjanin je, podsetimo, donirao 24 profesionalne motorne kosačice i trimere JKP „Čistoća i zelenilo“. Ove kosačice su uručene predstavnicima seoskih mesnih zajednica kako bi u narednom periodu i sela bila uređenija.

 

– Napominjemo da se za površine koje nisu u redovnom programu održavanja građani mogu da zahtevom obratiti komunalnoj inspekciji – saopštilo je JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.