Grad Vesti Zrenjanin

Priliv u gradski budžet uvećan, saopšteno na sednici Gradskog veća

Za prvih šest meseci, priliv sredstava u budžet grada Zrenjanina veći je za 10 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, a najveći porast je od poreza na zarade.

 

Ovo su podaci iz izveštaja o izvršenju gradskog budžeta za prvih šest meseci ove godine, koji su danas, na sednici Gradskog veća, usvojili većnici.

 

-Veoma sam zadovoljan pokazateljima o prilivu sredstava u gradski budžet, za prvih šest meseci ove godine. Smatram da je to pokazatelj u kom pravcu grad ide a posebno raduje činjenica da povećani priliv stiže iz poreza na zarade, što kazuje da imamo povećanje broja zaposlenih kao i da prosečne plate beleže rast – ocenio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je predsedavao sednicom Gradskog veća.

 

Na današnjoj sednici, inače, doneta je odluka o osnivanju nove ustanove – Centra za pružanje socijalnih usluga na teritoriji grada.

 

-Moramo se brinuti o svim građanima a posebno o onima koji su u socijalnoj potrebi. Mi već imamo Centar za rad, koji se delom finansira iz republičkog a delom iz gradskog budžeta, a ova nova ustanova treba da uvede i dodatne mere socijalne zaštite – naglasio je gradonačelnik Janjić i dodao da se delokrug nove ustanove, ni na koji način, neće preklapati sa delokrugom centra za socijalni rad.

 

Izmenama gradske odluke, Zrenjanin će umesto dosadašnjeg zaštitnika građana dobiti instituciju ombudsmana. Usklađivanjem gradske odluke sa republičkim propisima, stvoriće se mogućnost za izbor novog ombudsmana. Da podsetimo, prethodna zaštitnica građana Ana Kovački razrešena je sa dužnosti pre nekoliko meseci, kao i njeni zamenici.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM