Grad YTOP

PREDUZEĆE „ČISTOĆA I ZELENILO“ PODNELO IZVEŠTAJ O RADU

fijat
Goran Fijat

ZRENJANIN – Kraj poslovne godine vreme je kad se sumiraju rezultati i prave planovi za narednu godinu. To su učinili i u zrenjaninskom JKP „Čistoća i zelenilo“, preduzeću koje se prevashodno bavi uslužnim delatnostima.

Goran Fijat

– Startovali smo ambiciozno i takva je bila cela godina – kaže Goran Fijat, v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“. – Da bismo unapredili nivo komunalne higijene u gradu postavili smo 100 novih limenih kontejnera, čija je vrednost skoro dva i po milona dinara.

Kontejneri su postavljeni u ulici Laze Kostića, naselju 4. juli, mesnim zajednicama „Sonja Marinković“ i „Veljko Vlahović“, u ulici Vojvode Petra Bojovića, a zamenjeni su i dotrajali kontejneri na mestima gde su nedostajali.

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ uredili su i šest kružnih raskrsnica, i to na ulazu iz pravca Novog Sada, kod Avale, u ulici Žarka Zrenjanina, na ulazu iz pravca Beograda i prema Kikindi. Raskrsnice su pripremljene ili rekultivirane i zasađene uglavnom četinarima, ali i otpornijim lišćarima upravo zbog specifičnih uslova mikroklime asfalta, izduvnih gasova vozila i zimskog soljenja kolovoznih traka. Deo njih je zatravljen, a delovi ostalih su zasuti ukrasnim malčom.

Za potrebe Pogrebne službe nabavljena su tri nova vozila, i to dve „dačije doker“ za prevoz radnika, i „reno trafik“ za prevoz pokojnika.

Akcenat je bio stavljen i na vanredno uređenje svih gradskih grobalja. Aktivnosti su se bazirale na košenju trave, čišćenju trotoara i prostora oko grobnih mesta, orezivanju i uređivanju stabala, čišćenju ivičnjaka i drugog.

– Vanredno ćemo uređivati groblja uvek kada se obeležavaju značajni datumi, odnosno u vreme Zadušnica – istakao je Fijat.

Direktor „Čistoće i zelenila“ Goran Fijat, tehnički direktor Dragan Gaborov i
poslovođa Vladimir Vujin obilaze radove na Mužljanskom groblju

Kako bi bio unapređen rad Službe za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada, nabavljena su tri nova kamiona, odnosno dve smećarke i auto podizač, ukupne vrednosti oko 410.000 evra, sa uslugom lizinga. Kamioni se koriste za iznošenje komunalnog otpada u gradu i u selima, dok se auto podizač prvenstveno koristi za iznošenje komunalnog otpada, odnosno kontejnera iz privrede.

– Sa nabavkom novih auto – smećara, kapaciteti „Čistoće“, kada je iznošenje komunalnog otpada u pitanju, znatno su uvećani, a samim tim i kvalitet u pružanju komunalnih usluga biće mnogo viši, kao i nivo komunalne higijene u gradu – siguran je Fijat.

Preduzeće će i u 2017. godini nastaviti ambiciozno da sprovodi zacrtane planove, a sve u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga korisnicima.

– Glavni cilj našeg preduzeća je da nam korisnici budu zadovoljni pruženim uslugama, da grad bude čist i uredan i da svi živimo u zdravoj sredini – zaključuje Goran Fijat, v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • U „gradu“ ili u „Gradu“, „pruža usluge“, Vaše preduzeće, g. Fijat!? Da pojasnim, „grad“ je tzv. „naseljeno mesto“, kako stoji u STATUTU Grada Zrenjanina, samo Zrenjanin, a, „Grad“ se odnosi na sva naseljena mesta, 23! U tom Statutu su nabrojana zaduženja JKP, pa ne bi bilo zgoreg, molim Vas, da ga pročitate! Hvala. Pozdrav iz Elemira!

  • Stara priča. Gospodi iz solitera (stotinjak ljudi na 400-500 kvadrata) dajete besplatno kontejnere, šišate travu, čistite sneg, orezujete drveće…sve besplatno! Dokle ćemo mi van solitera i nekih „bitnih ulica“ biti diskrimisani? Negde skupljate i pikavce, a negde ni kante ne praznite. Ako na dan iznošenja smeća pada neki praznik onda nosite smeće dan ranije ili kasnije, a ne da se smeće gomila dve sedmice. Plaćamo sedmično iznošenje, zar ne? Svi plaćamo i vaše angažovanje po tim lokacijama „od javnog značaja“. Ali šta vredi ako diriguju polupismeni ekonomisti i menadžeri.

sinovoz