Grad

PREDLOŽENO DA GRAD PRODA STAMBENI I POSLOVNI PROSTOR

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Poslovni i stambeni prostor koji je u vlasništvu grada, a u koji nema smisla ulagati, biće ponuđen na prodaju. Ovo bi se moglo zaključiti na osnovu obrazloženja koje je „Gradska stambena agencija“ podnela Skupštini grada da se odobri prodaja tri nepokretnosti: dva poslovna prostora i jednog stambenog.

 

centar grada
Foto: Dušan Bartolović

 

U obrazloženju stoji da grad već godinama nema novca za tekuće održavanje poslovnog i stambenog prostora koji je u njegovoj svojini. Prostor je zato devastiran, ruiniran, zapušten, sa starim vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, zajedničkim brojilima, bez grejanja… Neki objekti toliko su propali da nema smisla u njih ulagati, a nema smisla ni izdavati ih u zakup, jer za mnoge ne postoji interesovanje, a oni koji su izdati, kirija im je toliko niska da ne pokriva ni sopstvene troškove.

 

Namera „Gradske stambene agencije“ je da takve objekte ponudi na prodaju, i to prikupljanjem ponuda putem javnog poziva.

 

Za početak, na prodaju je ponuđena pomoćna zgrada u ulici Brigadira Ristića, za koju je zainteresovan jedan investitor. Objekat od 160 kvadrata Poreska uprava je procenila na 1,3 miliona dinara. Na prodaju je ponuđen i stan u ulici Vuka Karadžića od 36 kvadrata, po ceni od 430.000 dinara, kao i poslovni prostor u Birgadira Ristića od 76 kvadrata, po ceni od 4 miliona dinara.   

Podeli članak
sinovoz
FAM