Grad

PREČIŠĆENA VODA I U SELIMA

ZRENJANIN – Vršilac dužnosti direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Ivan Dević, koji je na tu funkciju došao pre manje od mesec dana, sa mesta pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina, izjavio je na konferenciji za novinare da je veoma zadovoljan činjenicom da su radnicima ovog preduzeća isplaćene sve zaostale zarade, ali i da se radovi na izgradnji postrojenja za preradu pijaće vode odvijaju po utvrđenoj dinamici.

fabrika-vode

– Nakon što je stabilizovana finansijska situacija preduzeća, ovih dana pristupiće se organizacionim i kadrovskim rešenjima. Prioritet su infrastrukturni projekti poput izgradnje kanalizacione mreže, ali i završetak postrojenja za preradu pijaće vode – najavio je Dević.

Kako je rekao, zahvaljujući finansijskim garancijama koje su obezbedili Vlada Republike Srbije i mandatar Aleksandar Vučić, u februaru je potpisan trojni ugovor između JKP “Vodovod i kanalizacija”, Grada Zrenjanina i Vlade koji je omogućio nastavak radova na ovom kapitalnom projektu.

– Garancija je konačno dobijena prošle nedelje i ona je odmah prosleđena izvođaču radova. U medijima se spekulisalo o nameni ove garancije, pa treba napomenuti da ovo nije finansijska garancija koju “Vodovod i kanalizacija” daje za finansiranje opreme, nego za isporučenu količinu čiji kapacitet će biti 6,5 miliona kubnih metara vode na godišnjem nivou, po ceni od 0,28 evra po kubnom metru – objasnio je Dević.

Kao bitan podatak on je naveo da je u okviru ovog projekta uključeno i vodosnabdevanje okolnih sela, što nije bio slučaj sa prethodnim ugovorima, ali i da do završetka izgradnje postrojenja Grad Zrenjanin neće uložiti ni jedan dinar. On je dodao da je iz Danske dopremljen deo opreme namenjen za ultrafiltraciju, što, kako je istakao, predstavlja 40 posto opreme, dok se ostatak očekuje krajem jula. Dević je, takođe, izjavio da nije opterećen tačnim rokom za završetak ovog projekta, nego da je prioritet da radovi protiču kako treba i da krajnji cilj bude ispravna pijaća voda.

– Rokovi su manje bitni. Po zajedničkim procenama, to bi bio kraj oktobra kada bi iz česmi naših građana prvi put potekla voda iz ovog postrojenja. Cilj je da voda sadrži sve potrebne parametre i kvalitet koji garantuje ispravnu pijaću vodu – zaključio je v.d. direktora “Vodovoda i kanalizacije”.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM