Grad YSLAJDER

POTPISAN UGOVOR SA „PUTEVIMA SRBIJE“, SLEDE OZBILJNI INFRASTRUKTURNI RADOVI

Čedomir Janjić i Zoran Stojisavljević

ZRENJANIN – Ugovor o izgradnji kružnih raskrsnica na državnom putu B reda 13, na ulazu u Industrijsku zonu „Jugoistok“ sa obilaznicom oko Zrenjanina, i ulicama Pere Dobrinovića i Baranjskom, danas su potpisali zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić i izvršni direktor održavanja puteva prvog i drugog reda u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević.

Čedomir Janjić i Zoran Stojisavljević

– Početkom izgradnje puta prema Novom Sadu, započeće i ovogodišnja građevinska sezona u našem gradu. Zadovoljan sam sporazumom i razumevanjem na koje smo naišli u JP „Putevi Srbije“, jer ćemo njihovim većinskim ulaganjem uraditi dve kružne raskrsnice, jednu na ulasku na obilaznicu na beogradskom putu, koja će biti i novi ulaz u našu industrijsku zonu, i drugu na kritičnoj raskrsnici kod autobuske stanice. Biće realizovan i niz manjih projekata, a sve sa rokom izgradnje u 2017. godini – najavio je gradonačelnik Janjić, nakon potpisivanja protokola, podećajući na veliki broj radova izvedenih na putnoj mreži u Zrenjaninu u prošloj godini, ali obećavajući da će i 2017. biti godina velikih infrastrukturnih radova u našem gradu.

Zoran Stojisavljević, izvršni direktor održavanja puteva 1. i 2. reda u JP „Putevi Srbije“, naglasio je da je za građane Zrenjanina, pored izgradnje dve obilaznice, od ogromnog značaja rehabilitacija puta prema Novom Sadu.

– Tu je predviđeno ulaganje od 630 miliona dinara, a na teritoriji grada Zrenjanina 265 miliona. Osim direktnih investicionih ulaganja radiće se u kontinuitetu na redovnom održavanju državnih puteva. Biće rehabilitacije i na putnom pravcu Zrenjanin – Kikinda – obećao je Stojisavljević.

On je precizirao da je ukupna vrednost radova na teritoriji grada Zrenjanina 462 miliona dinara, uz sredstva koja će biti dopunjena od grada – celih 488 miliona dinara.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Nisam video da li su se ovi likovi na kraju izljubili? Bilo bi lepo da su i to uradili za rad uspešne saradnje.Jedina je primedba da je to sve trebalo biti urađeno koju godinu ranije a pored toga trebalo je već da je za Novi Sad završen autoput, ali ništa od toga. Ovo se sve zove zamazivanje očiju i pokazivanje narodu kako se Srbija brine o našem gradu. Još nešto, jesenas je g.gradonačelnik rekao da će i Pašićeva ulica biti proširena, a vidim to sad ne spominje. Znači opet laži na snazi. Pozdrav!

sinovoz