Grad Vesti Zrenjanin

Potpisan Sporazum o saradnji i prijateljstvu između Mostara i Zrenjanina

sporazum o saradnji između mostara i zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i savetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina potpisali su danas u Mostaru Sporazum o saradnji i prijateljstvu između ta dva grada.

 

Time se otvara novo poglavlje u saradnji ne samo između dva značajna privredna, kulturna, obrazovna i sportska centra, već i država u kojima se nalaze – Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Sporazumom između Zrenjanina i Mostara potpisnici izražavaju zajedničku želju za uspostavljanjem saradnje u oblasti lokalne samouprave, privrede, obrazovanja, kulture, sporta… On se odnosi i na sve druge oblasti za koje se utvrdi zajednički interes.

 

Pročitajte još: Još više prihoda u gradskom budžetu nakon trećeg rebalansa

 

„Privredna saradnja naročito će se razvijati upoznavanjem sa privrednim programima, razmenom stečenih iskustava i znanja. Takođe, i kroz susrete privrednika i prezentacije i izložbe. A sve u cilju otvaranja mogućnosti za jačanje privrednih veza i unapređenja privrede kao bitne odrednice razvoja. Posebno će se podsticati i podržavati uzajamne posete delegacija i različitih grupa građana. Istrajavaće na razvoju veza među mladim ljudima, njihovim udruženjima i institucijama kao budućem mostu i promoterima saradnje i dostignuća međusobnog razumevanja i raznolikih veza između Mostara i Zrenjanina“, saopšteno je iz zrenjaninske lokalne samouprave.

 

Janjić boravi u Mostaru na poziv tamošnjeg rukovodstva i gradonačelnika Ljuba Bešlića. On prisustvuje Međunarodnom sajmu poljoprivrede, gospodarstva, prehrane i turizma „Dani trešnje 2019.“, koji traje do 21. juna. Na sajmu učestvuje oko 300 izlagača.

 

sporazum o saradnji između mostara i zrenjanina

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Taj hercegovac na čelu našeg grada samo ide po BiH i sklapa neka prijateljstva sa tamošnjim gradovima. A onda sve te aktivnosti padaju na teret budžeta grada Zrenjanina. Tako je bilo i sa zadnjim „Hercegovačkim sijelom“ organizovanim u Zrenjaninu.
    Zašto se Zrenjanin ne bratimi sa nekim vojvodjanskim gradom? Dosta mi je više tih dodjoša!

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM