Grad

POSLEDNjI POZIV ZA IZMIRENjE DUGA ILI POTPISIVANjE REPROGRAMA

ZRENJANIN – Zbog ogromnih dugovanja koje građani imaju prema JKP „Vodovod i kanalizacija“ za usluge dopremanja vode i odvođenja otpadnih voda, a koja iznose oko 260 miliona dinara, ovo preduzeće je bilo prinuđeno da korisnicima uputi opomene da izmire obaveze ili deo njih, i zatim potpišu reprogram za ostatak duga.

JKP "Vodovod i kanalizacija"
JKP „Vodovod i kanalizacija“

– Od sredine novembra naši radnici su podelili oko 9.000 opomena u gradu i naseljenim mestima, a od danas, 9. februara, kreće podela drugog i poslednjeg poziva korisnicima da izmire svoje zaostale obaveze ili će u protivnom biti isključeni sa vodovodne mreže. Podatke o visini duga dobijeni su od SON-a, a iz akcije su izuzeti svi oni korisnici sa kojima je SON u sudskom postupku i oni čiji su predmeti predati izvršiteljima na naplatu – objašnjava za portal „Zrenjaninski“ Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U poslednjem pozivu je navedeno da oni korisnici koji žele da uplate deo duga, a ostatak da isplate na rate, a žive u gradu, reprogram mogu potpisati u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Petefijevoj 3 u Zrenjaninu, a u selima to mogu učiniti u mesnim zajednicama, gde će boraviti predstavnici firme u terminima navedenim u pozivu. Ukoliko to ne učine tada, takođe reprogram mogu potpisati u Petefijevoj 3. Do sada je sa korisnicima potpisano oko 900 reprograma.

– Činjenica da smo omogućili korisnicima mogućnost dogovora da svoja dugovanja plate u više rata u skladu sa visinom duga i svojim materijalnim mogućnostima, da idemo u svako naseljeno mesto, a u nekima i od korisnika do korisnika, da smo uputili i ovaj drugi poziv, govori u prilog tome da nam nije cilj da bilo koga isključimo sa vodovodne mreže, već da želimo da postignemo dogovor koji će odgovarati obema stranama – ističe Gajin.

Ali, dodaje Gajin, da bi zaštitili interes i preduzeća i onih korisnika koji redovno izmiruju svoje obaveze „Vodovod i kanalizacija“ će biti prinuđen da sve one koji ne izmire svoja dugovanja ili ne potpišu reprogram, tridesetog dana od dobijanja poslednjeg poziva bez novih upozorenja stavi na listu korisnika za isključenje sa mreže.

– Svi oni koji budu isključeni sa mreže pre ponovnog uključenja moraće da izmire sva dugovanja u potpunosti, ali i da plate troškove ponovnog uključenja – napominje Gajin.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz