Grad

POSLE VIŠE OD DVE DECENIJE: Vikend naselje konačno dobija struju

ZRENJANIN – Odlična vest za sve one koji imaju objekte u vikend naselju, na izlazu iz Zrenjanina prema Elemiru – počela je elektrifikacija te zone.

vikend-naselje (1)

– Problem sa elektrifikacijom vikend naselja prema Elemiru aktuelan je više od dve decenije i ova lokalna administracija je konačno započela njegovo rešavanje. Prošle godine smo potpisali ugovor o saradnji sa Elektrovojvodinom, na osnovu kojeg je Grad Zrenjanin prebacio 27 miliona dinara za realizaciju poslova obuhvaćenih tim ugovorom. Osim elektrifikacije naselja pokraj elemirskog puta, planirano je i izmeštanje dalekovoda u industrijskoj zoni na Bagljašu i izgradnja trafo stanice na lokalitetu „Uroš Predić“ – ističe u izjavi za portal zrenjaninski.com gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, uz napomenu da je stanovnicima vikend naselja, koji su se žalili na uslove boravka zbog nedostatka struje, obećano rešenje problema.

– To sada i činimo. Lokalna samouprava je odradila svoj deo posla i sada je na Elektrovojvodini da završi ugovorene poslove. Čekalo se nekoliko meseci na početak radova, verovatno zbog prikupljanja sve neophodne dokumentacije, ali očekujem da će sada posao brzo biti i završen – kaže Janjić.

vikend-naselje (2)

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić precizira u izjavi za portal zrenjaninski.com da je vrednost samog projekta elektrifikcije vikend naselja 11 miliona dinara, od čega polovinu finansira Grad, a drugu polovinu Elektrovojvodina.

– Kako nam je rečeno, radovi će biti gotovi do kraja avgusta, kada će biti uspostavljena elektromreža. Nakon toga građani će moći da se prijavljuju za priključivanje na mrežu –  istakao je Radišić.

Da podsetimo, u tom nаselju, jedinom u Zrenjaninu koje nema elektriku, zа nekoliko poslednjih decenijа izgrаđeno je više od stotinu manjih bаštenskih kućа, više objekаtа zа stočаrsku proizvodnju i podignuto je nekoliko voćnjаkа, povrtnjaka i vinograda. Izgradnjom objekata namenjenih za stočarsku proizvodnju, uzgoj ovaca i goveda, brojna domaćinstva su imala nameru da ostvare osnovne i dopunske prihode. Ali, bez struje ovo je bilo teško ostvarivo, a tamošnji stanovnici, okupljanjima i putem peticije, u više navata su poručivali da je elektrifikacija jedino rešenje za njihove muke.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz