Grad

POSLE VIŠE OD DVE DECENIJE: Vikend naselje konačno dobija struju

ZRENJANIN – Odlična vest za sve one koji imaju objekte u vikend naselju, na izlazu iz Zrenjanina prema Elemiru – počela je elektrifikacija te zone.

vikend-naselje (1)

– Problem sa elektrifikacijom vikend naselja prema Elemiru aktuelan je više od dve decenije i ova lokalna administracija je konačno započela njegovo rešavanje. Prošle godine smo potpisali ugovor o saradnji sa Elektrovojvodinom, na osnovu kojeg je Grad Zrenjanin prebacio 27 miliona dinara za realizaciju poslova obuhvaćenih tim ugovorom. Osim elektrifikacije naselja pokraj elemirskog puta, planirano je i izmeštanje dalekovoda u industrijskoj zoni na Bagljašu i izgradnja trafo stanice na lokalitetu „Uroš Predić“ – ističe u izjavi za portal zrenjaninski.com gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, uz napomenu da je stanovnicima vikend naselja, koji su se žalili na uslove boravka zbog nedostatka struje, obećano rešenje problema.

– To sada i činimo. Lokalna samouprava je odradila svoj deo posla i sada je na Elektrovojvodini da završi ugovorene poslove. Čekalo se nekoliko meseci na početak radova, verovatno zbog prikupljanja sve neophodne dokumentacije, ali očekujem da će sada posao brzo biti i završen – kaže Janjić.

vikend-naselje (2)

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić precizira u izjavi za portal zrenjaninski.com da je vrednost samog projekta elektrifikcije vikend naselja 11 miliona dinara, od čega polovinu finansira Grad, a drugu polovinu Elektrovojvodina.

– Kako nam je rečeno, radovi će biti gotovi do kraja avgusta, kada će biti uspostavljena elektromreža. Nakon toga građani će moći da se prijavljuju za priključivanje na mrežu –  istakao je Radišić.

Da podsetimo, u tom nаselju, jedinom u Zrenjaninu koje nema elektriku, zа nekoliko poslednjih decenijа izgrаđeno je više od stotinu manjih bаštenskih kućа, više objekаtа zа stočаrsku proizvodnju i podignuto je nekoliko voćnjаkа, povrtnjaka i vinograda. Izgradnjom objekata namenjenih za stočarsku proizvodnju, uzgoj ovaca i goveda, brojna domaćinstva su imala nameru da ostvare osnovne i dopunske prihode. Ali, bez struje ovo je bilo teško ostvarivo, a tamošnji stanovnici, okupljanjima i putem peticije, u više navata su poručivali da je elektrifikacija jedino rešenje za njihove muke.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM