Grad YTOP

POKRAJINA ODOBRILA NOVAC ZA OBNOVU DVE ŠKOLE

škola
Elektrotehnička i građevinska škola "Nikola Tesla"

NOVI SAD – Pokrajinska vlada je iz tekuće budžetske rezerve, na inicijativu predsednika Igora Mirovića, izdvojila 53,5 miliona dinara za obnovu osnovnih i srednjih škola, i doma za smeštaj učenika na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodini.

Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“

Na spisku škola za koje je izdvojen novac našle su se i dve iz srednjeg Banata – osnovna škola u Banatskom Karađorđevu i Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu.

U Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu novac koji je odvojila Vlada Vojvodine biće iskorišćen za rešavanje problema grejanja u izdvojenom odeljenju u Tordi.

– Naše izdvojeno odeljenje u Tordi još se greje na ugalj – kaže za portal zrenjaninski.com Angelina Maljković, direktorka škole. – Konkurisali smo za uvođenje plina i ovo je zaista odlična vest, prokomentarisala je Maljković.

Školu u Tordi trenutno pohađa 120 đaka.

Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ će pare iskoristiti za rekonstrukciju dela školskog objekta, s obzirom na to da je svojevremeno, zbog bezbednosti učenika i osoblja, zatvoren ulaz iz pravca jezera, a zatim je, zaštitnom ogradom, ograđen i deo školskog dvorišta.

Mreža sa zadnje strane objekta je postavljena iz bezbednosnih razloga, pošto se u nekoliko navrata obrušio dotrajali crep sa krova, što predstavlja opasnost kako za učenike i nastavnike, tako i za prolaznike koji su ovaj put koristili kao prečicu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz