Grad YSLAJDER

POJEDINE GRUPE IMAJU PRAVO NA POVLAŠĆEN GRADSKI PREVOZ

autobus
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćeni gradski prevoz svima koji ispunjavaju uslove za ove povlastice.

 

autobus
Foto: Dušan Bartolović

 

Pravo mogu da iskoriste deca i učenici koji pohađaju Osnovnu i srednju školu „9. maj“, zatim deca i đaci kojima se priznaje pravo na prevoz na osnovu mišljenja Interresorne komisije, kao i njihovi lični pratioci, ali i srednjoškolci čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad grada Zrenjanina.

 

Pravo na povlašćeni gradski prevoz imaju i žene starije od 60 godina i muškarsci stariji od 65 godina, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, onda korisnici invalidske penzije, osobe sa telesnim invalididetom i smetnjama u razvoju, bolesnici na dijalizi i lica sa transplantiranim organima, ratni vojni invalidi, mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata i učesnici rata posle 17. avgusta 1990. godine, kao i dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali trideset i više puta i davaoci organa.

 

Pravo na povlašćen gradski prevoz na teritoriji Zrenjanina ostvaruje se preko preduzeća kojem je povereno obavljanje komunalne delatnosti, a u pitanju je firma „Net bus“. Rok za podnošenje zahteva je 1. februar, a ovo pravo podrazumeva izdavanje besplatne godišnje karte, s tim da ono ne obuhvata troškove izrade karte, odnosno legitimacije, koju izdaje ovlašćeni prevoznik.

 

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Gradskoj upravi Zrenjanina, na broj telefona 023 315 01 83.

Podeli članak
sinovoz
FAM