Grad

POČINJE POPIS NELEGALNO IZGRAĐENIH OBJEKATA: Satelitski snimci pomažu u poslu

ZRENJANIN – Popis nelegalno izgrađenih objekata po Zakonu o ozakonjenju, na osnovu satelitskih snimaka nedavno pristiglih u gradsku upravu, počinje u ponedeljak.

izgradnja-kuca

Kreće se, slučajno, od Mesne zajednice “Nikola Tesla”, a inspektori će obići redom sve gradske i seoske mesne zajednice.

– Popis počinje u ponedeljak, pa i ovom prilikom pozivamo građane da se jave u mesnu zajednicu ili u gradsku upravu jer ima vremena da ozakone svoje objekte – kaže za portal zrenjaninski.com Milan Jovanov, zamenik načelnika inspekcijskih službi. – Dosad je, po novom Zakonu, odnosno mogućnostima koje on daje, prijavljeno 560 objekata koji su trenutno u proceduri, dodaje Jovanov.

Zrenjanin nema mnogo problema sa nelegalno izgrađenim objektima.

– Uglavnom su u pitanju pomoćni objekti, šupe i slično – objašnjava Jovanov. – Stambena izgradnja u Zrenjaninu odvija se u potpunosti u skladu sa zakonom, a o velikim privrednim investicijama da ne govorim – u pitanju su ozbiljni investitori koji ne kreću u gradnju dok nemaju sve potrebne dozvole – ističe Jovanov i još jednom napominje da građani imaju vremena da uđu u proceduru ozakonjenja i da sve informacije mogu dobiti u gradskoj kući, pre svega u Kancelariji za brze odgovore.

Podeli članak
sinovoz
FAM