Grad YSLAJDER

POČELO PRIKLJUČENJE POSTROJENJA ZA VODU NA GRADSKU VODOVODNU MREŽU

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je, odmah nakon što je obavešteo da su ispunjeni svi uslovi, započelo spajanje postrojenja za prečišćavanje vode na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

 

 

Rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu i kanalizaciji“ Siniša Gajin objašnjava da je pre nekoliko dana završena izgradnja potisnog voda fekalne kanalizacije od crpne stanice, koja se nalazi u krugu postrojenja, do priključnog šahta na gradsku kanalizacionu mrežu, pa je postrojenje i priključeno na tu mrežu.

 

– Paralelno sa ovim, obavljene su i pripremne radnje za povezivanje postrojenja na gradsku vodovodnu mrežu. U pitanju su dva priključka, jedan za dovod sirove vode u postrojenje, a drugi za dotok prečišćene vode iz postrojenja u gradsku vodovodnu mrežu – naglašava Gajin.

 

Pošto se postupak priključenja postrojenja obavlja na magistralnom vodu, koji vodom snabdeva grad, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je intenzivno radilo na tehničkom rešenju koje će omogućiti da za vreme trajanja radova ne dođe do prekida vodosnabdevanja.

 

– Rešenje je pronađeno i sem u slučaju neplaniranih dešavanja, koja su moguća dok se izvode radovi na magistralnom vodu koji je pod velikim pritiskom, u nedelji pred nama neće doći do prekida vodosnabdevanja. Jedino je moguće da dođe do manjeg pada pritiska u mreži – ističe Gajin.

 

 

Po završetku priključenja postrojenja za prečišćavanje vode na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu, „Vodovod i kanalizacija“ će završiti sa svim obavezama prema investitoru koji gradi postrojenja, a biće i stvoreni uslovi za početak probnog rada prečišćivača vode.

 

Kako je ranije najavio investitor, u toku probnog rada postrojenja prečišćena voda će biti puštena u gradsku vodovodnu mrežu i već nakon nekoliko sati biće vidno poboljšan kvalitet vode. Uhodavanje rada mašina i potpuno podešavanje parametara kvaliteta vode u skladu sa propisima koje je definisala Republika Srbija, a koji su znatno strožiji od onih koji su na snazi u zemljama Evropske unije, uslediće nakon tridesetak dana od početka probnog rada postrojenja.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • E, a, gde će biti odlagan OTPAD OD PREČIŠĆENE VODE, mislim taj „otrovni arsen“ i dr.!!!???
    2. Gde su cevi KA NASELJENIM MESTIMA GRADA ZRENJANINA, jer i oni plaćaju, sve im se uzima, u zajedničku kasu!!!???
    Blago nama!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz