Grad YSLAJDER

POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE CARA DUŠANA

radovi

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, obišao je danas početak radova na rekonstrukciji ulice Cara Dušana.

 

radovi
Obilazak radova u Ulici Cara Dušana

 

-Svi smo bili svedoci koliko je bio otežan saobraćaj u Ulici Cara Dušana, koja je jedna od najfrekventnijih u gradu. Počinjemo sa rekonstrukcijom kolovoza a radiće se 1544 metra, u cugu. Rok za završetak radova je 1. jul a radiće se najpre nivelacija šahtova, koji su ovde bili najveći problem, pa onda presvlačenje asfalta. Imaćemo dobru saobraćajnicu posle rekonstrukcije – najavio je gradonačelnik Janjić, podsećajući da su u ovoj ulici u prethodnom periodu izgrađene peđačke staze i rekonstuisana biciklistička staza.

 

Vrednost radova je 40 miliona dinara a finansiraju se isključivo iz budžeta Grada Zrenjanina. Izvođač radova je preduzeće „Put-invest“. Gradonačelnik je najavio i skori početak radova u Birčaninovoj ulici, gde će kolovoz biti rekonstruisan.

 

radovi
Radovi u Cara Dušana

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice „Gradnulica“, Siniša Vukić, izrazio je zadovoljstvo što se nakon 33 godine rekonstruiše kolovoz u Ulici Cara Dušana, koju je okarakterisao kao jednu od najlepših u gradu.

 

-Vozači su ovde imali velikih problema, ulica je prozvana „šaht štrase“ a sada će ti problemi biti iza nas. Mesna zajednica obezbedila je projektno –tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju puta a zahvaljujući gradonačelniku Janjiću u Gradskoj upravi obezbeđena su i sredstva za realizaciju ovog značajnog projekta.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Evo, stručnjaci se ponovo okupiše na gomilu i slikali se lepo tako da će ulica biti vrlo brzo urađena.Zašto gradonačelnik ne spominje Pašićevu ulicu kada je jesenas najaviop rekonstrukciju i proširenje kolovoza. Još jedna nebuloža i paralaža u nizu već nebrojanih lagarija. Pored toga, ne spominje obilaznicu koja je trebala već odavno biti urađena. Kakvi su tu problemi to samo g.Janjić zna i njegovi verni saradnici. Oni ne vide ili neće da vide da teški kamioni i šleperi uništoše naše ulice i da ih to uopšte ne dotiče. Bruka i sramota kakvu vlast imamo!

  • Izmestite šahtove sa kolovoza, to je decenijski zrenjaninski izum nezabležen nigde u Evropi… a da ne pričamo u uništavanju rečnog toka Begeja i formiranje jezera u centru grada ?! Zatim izgradnja magistrale kroz centar grada i uništavanje starog jezgra ?! Izgradnja Vojvođanske banke (saklenca) na obali Begeja u strogom centru grada…. sada tu imamo kinesku Robnu kuću, a ispod te čuvene građevine je najveći javni WC u ovom delu Evrope, inače je trebao biti Javni parking i Biznis centar sa lokalima… koji su godinama devastirani i ni jedna vlast nije bar pokušala to da ispravi. Ima li kraja… Šta reći o zgradi bolnice… koja je naveći promašaj ?! Kroz 5 samodoprinosa građani su izdvojili više od 50 miliona evra…. i doboli smo šta ?! Veliko ništa. Za svaku ozbiljniju operaciju, pacijenti dobijaju upute za lečnjenje u NS ili Bg. Nikada građani ovoga grada nisu imali pameti da izaberu najbolje iz svojih redova, koji bi imali viziju ideja dostojnih istorije ovog grada. Treba nama velika rekonstrukcija i restart u glavama !

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM