Grad YSLAJDER

POČELA KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA HALE “MEDISON” (FOTO)

ZRENJANIN – Rekonstrukcija Hale sportova “Medison”, koja se nalazi u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, počela je danas u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića, njegovog zamenika Saše Santovca, direktora Javne ustanove “Sportski objekti” Bojana Mijatova i drugih zvaničnika.

hala-sportova-medison

Ovaj projekat realizuje se kroz IPA program prekogranične saradnje Srbija – Rumunija, njegov nosilac je Grad Zrenjanin, a partner Privredna komora industrije i poljoprivrede Timiš. Ukupna vrednost projekta, čiji završetak se planira 31. decembra, iznosi 447.966 evra, od čega donacija Evropske unije iznosi 387.771 evra.

Menadžer projekta Željko Kevrešan podsetio je da se u hali “Medison” ne održavaju samo sportski događaji, nego i različite vrste sajmova, kao što su Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva “Ino-coop” i Sajam zapošljavanja.

– Ovim projektom želimo trajno da rešimo problem sa prostorom za sajmove, jer ćemo obezbediti kompletne uslove za organizaciju sajamskih manifestacija. Po završetku radova dobićemo rekonstruisan i opremljen objekat za sportske i poslovne događaje – istakao je Kevrešan.  

hala-sportova-medison

Kako je najavljeno, u naredna dva meseca kompletno će biti uređen parket, biće adaptirana tri sportska terena, modernizovane sanitarne prostorije i elektro instalacije… Hala će ubuduće posedovati opremu za sajmove, kako bi se upotpunio konačni oblik prostora za organizaciju ovakvih događaja.

Gradonačelnik Janjić je podvukao da lokalna samouprava u poslednje vreme izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta i za omladinu, i da to ne čini samo kroz finansijsku podršku sportskim klubovima.

– Dosta toga radimo na razvoju infrastrukture. Trenutno završavamo nekoliko sportskih sala po selima, a hala “Medison” je za sada najveći projekat koji radimo. Inače, nema Zrenjaninca koji nije bio ovde na nekom događaju u prethodnih 55 godina i sigurno će posle ovih radova hala izgledati mnogo bolje i imaćemo šansu da organizujemo mnogo kvalitetnih takmičenja i drugih događaja – napomenuo je Janjić.

On je dodao da su različite vrste projekata dobar recept za rešavanje i drugih problema i da je veoma bitna podrška Republike i Pokrajine, ali i Evropske unije, kroz programe kakav je IPA.

hala-sportova-medison

Impozantni sportski objekat, Hala sportova “Medison”, na prostoru tek nekoliko leta ranije formiranog Karađorđevog parka, izgrađen je 1961. godine. U nedelju, 4. marta 1962. godine, pod krovom ovog zdanja, održan je prvi sportski meč. Bokseri ovdašnjeg Banata dočekali su sastav beogradskog Radničkog i pred 1.200 poklonika ringa pobedili sa 12:8.

Tadašnji direktor Hale sportova, doajen sportskog novinarstva Petar Radović, u beogradskom listu “Sport”, krstio je ovaj sportski objekat “Medison”, po čuvenom njujorškom Medison Skver Gardenu, gde su se u prošlom veku održavali najveći bokserski mečevi sveta čiji su akteri bili Liston, Klej, Frejzer…

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Evo, ponovo su počeli da se slikaju stručnjaci za sportske objekte, To sad i nije toliko bitno koliko je važno napomenuti da ta “šugava i smrdljiva Evropa” daje pare i finansira rekonstrukciju hale. Pitam se gde su “braća Rusi” da nešto finansiraju i daju pare za ovakve stvari. Ne treba biti mnogo pametan pa videti koliko je novca dobijeno od Evrope a koliko od Rusa u poslednjih 10-20 godina. Rusi samo pljačkaju našu naftu i gas i ništa drugo ne rade.

sinovoz
FAM