Grad YTOP

POČELA ISKLJUČENJA SA MREŽE I KORISNIKA U GRADU

JKP "Vodovod i kanalizacija"

ZRENJANIN – Nakon podele oko 7.500 opomena korisnicima koji imaju neizmirena dugovanja iz 2016. i 2017. godine, a koja prelaze 50 miliona dinara, JKP „Vodovod i kanalizacija“ sastavilo je listu za isključenja sa vodovodne mreže onih korisnika koji nisu postupili po dobijenim opomenama, odnosno koji nisu izmirili dugovanja ili nisu potpisali reprogram duga.

 

vodovod isključenja sa mreže
JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Isključenja sa mreže prvo su sprovedena u selima, gde je završen prvi krug isključenja, a od četvrtka ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ aktivne su i u gradu.

 

– Isključenja se obavljaju po definisanim reonima i nalozi za isključenje su poslati prvo na adrese oko 200 korisnika koji žive u objektima individualnog stanovanja u reonu Zelenog polja, oko gradskog stadiona i u delu MZ „Dositej Obradović“, i prvog dana isključeno je desetak korisnika. Zbog korisnika koji nisu dozvolili isključenje sa mreže, u ponedeljak će biti angažovana i mehanizacija preduzeća koja će zajedno sa radnicima, uz prisustvo komunalne policije, vršiti isključenja pomenutih korisnika direktno sa gradske vodovodne mreže, i ti korisnici će nakon izmirenja dugovanja morati da plate i ponovno priključenje na vodovodnu mrežu – naglašava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

 

Isključenja dužnika će, kako najavljuje Gajin, u narednom periodu biti deo redovnih aktivnosti preduzeća i zato ovom prilikom apeluje na korisnike da izmire dugovanja ili potpišu reprogram sa preduzećem, i na taj način izbegnu isključenja, a i dodatne troškove postupka.

 

– Naglašavamo da je stav preduzeća da želimo da izbegnemo nepopularne mere kao što su isključenja sa mreže i utuženja, da iz tih razloga i pružamo mogućnost potpisivanja reprograma duga, ali da isto tako moramo da zaštitimo i interes preduzeća i one korisnike koji redovno izmiruju svoje obaveze, a koji su u većini – zaključuje Gajin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz