Grad

PESKARA SE PRIPREMA ZA LETO

ZRENJANIN – I ove godine peskara će biti omiljeno zrenjaninsko kupalište i spas od letnjih vrućina. Turistički centar Zrenjanina uveliko je počeo sa pripremama za ovogodišnju kupališnu sezonu a jedan od koraka je i izdavanje prostora za postavljanje ugostiteljskih objekata na gradskom kupalištu „Peskara“.

peskaraZa izdavanje je predviđen prostor od 130 kvadrata (objekat A1) po početnoj ceni od 150 000 dinara. Takođe, u zakup se daje i prostor za postavljanje objekta „Talpa 1“ površine 200 kvadrata po početnoj ceni od 150 000 dinara. Zaintresovani treba da dođu u ponedeljak u 10 časova u Turistički centar a nakon toga mogu i obići površine predviđene za izdavanje.

Za potencijalne zakupce važno je da znaju da zbog bezbednosti kupača nije dozvoljeno postavljanje i iznajmljivanje bilo kakvog plažnog mobilijara kao što su skuteri i pedaline bez posebne dozvole Turističkog centra.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • To im je svake godine najvažnije… A šta ćemo sa higijenom i čistoćom, koliko puta se prazne toalet kabine u toku sezone, tuševi nisu funkciji, jedna česma sa vodom je za potrebe cele peskare? Jedna talpa je uništena u toku dana pre mesec dana, tako što je „omladina“ uništila burad i talpa je propala u vodu, zašto čuvari nisu zvali policiju?! Ko se godinama unazad brine o redu i miru na samoj plaži u toku sezone?! NIKO! Spasioci na Peskari vode računa samo šta se dešava u vodi, dok je samoj plaži cirkus! Igra se fudbal, odbojka na plaži iznad glava građana. Kada će deo plaže gde su tuševi da se napuni peskom, taj deo je jako strm i tu građani ne mogu da se smeste. Šta ćemo sa parkingom, hoćete gradsko kupalište bez javnog parkinga? I na taj način ste mogli da popunite budžet koji bi finansirao gore navedeno. Šta ćemo sa ulicom koja prolazi čitavom peskarom, gde je haos svake godine od kola, motora kao u Bangladešu… Svi bi da se parkiraju na samoj plaži?! Građani ne mogu da prolaze od njih. Zatvorite ulicu, bila je svojevremeno rampa… Dok neko ne bude nastradao ostavićete tako.

  • Ko je dozvolio prošlogodišnjem zakupcu da smesti baštu svog kafića bukvano u plićaku peskare, na mestu gde je nekada bio tobogan?! Kako spasioci da obavljaju svoj posao, od lošeg pogleda ka vodi. Nigde nemate na uređenim plažama uz samu vodu da se prodaje i konzumira alkohol. Neka glavešine Turističkog saveza prošetaju malo do Štranda u NS i Ade u BG, neka se edukuju ako ne znaju kako se održava i finansira javno kupalište. Ko je dozvolio prošlogodišnjem zakupcu da uzme dva objekta, drugi objekat je celu sezonu držao zatvorenim ?! Zašto. Da ne bi imao konkurenciju….

sinovoz