Grad Vesti Zrenjanin

Ovo će biti jedan od najviših objekata u gradu, viši i od Vodotornja! (Foto)

gradski stadion
Foto: Zoran Bogaroški

Gradski stadion u Karađorđevom parku uskoro će dobiti reflektore koji će biti jedni od najviših objekata u Zrenjaninu!

 

Svaki stub reflektora sastavljen je iz šest konstrukcionih segmenata, s tim što pet segmenata čini čelična konstrukcija samog stuba, visokog 41,5 metara. Šesti segment čini konstrukcija nosača 48 svetiljki, dužine 7,3 metara. Poslednji red reflektora doseže, tako, do 48,9 metara od temelja, odnosno nivoa tla. Elementi čeličnih konstrukcija izrađeni su u proizvodnoj hali preduzeća „Čelik“ u Bačkom Jarku.

 

Poređenja radi, krst Rimokatoličke katedrale u centru Zrenjanina nalazi se na 56 metara od tla, dok će celih 10 metara ispod visine stubova reflektora ostati Vodotoranj, sa svojih 38 metara, ne računajući brojne antene na njegovom vrhu. Zajedno s dimnjakom Termoelektrane – Toplane, telekomunikacionim tornjem u zrenjaninskoj pošti i silosima „Dijamanta“ i „Žitoprodukta“, stubovi rasvete na Gradskom stadionu ulaze tako u red najviših gradskih građevina.

 

gradski stadion
Foto: Zoran Bogaroški

 

Postavljanje rasvete deo je obimne rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu. Ona još podrazumeva izgradnju savremene atletske staze i prateće infrastrukture za održavanje velikih atletskih takmičenja. Ukupna vrednost investicije je oko 200 miliona dinara. Radovi se finansiraju iz budžeta Grada Zrenjanina i AP Vojvodine. Pokrajinska vlada opredelila je sredstva u iznosu od 120.777.243 dinara, a ostatak je obezbedio Grad Zrenjanin.

 

Nosilac radova je preduzeće „Energotehnika – Južna Bačka“ iz Novog Sada, a angažovane su i firme „Pejkom“ iz Beograda i „Put-invest“ iz Sremske Kamenice.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Još da se na stadionu igra prvoligaški fudbal. Koliko znam to se neće skoro desiti. Fudbalski radnici Zrenjanina sujetni su i podeljeni u nekoliko tabora.

sinovoz
FAM