Grad

Ove projekte u Zrenjaninu će u narednom periodu finansirati NIS

NIS

U okviru programa „Zajednici zajedno 2018“, kompanija NIS je, sa 12,5 miliona dinara, podržala projekte u Zrenjaninu koji će unaprediti nastavu fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom u pet osnovnih škola, kao i projekat opremanja 20 škola IT opremom, odnosno IT setovima.

 

U OŠ „Đura Jakšić“ u Perlezu 1,8 miliona dinara namenjeno je oblaganju postojećeg sportskog terena tartan podlogom, a isti iznosi izdvojeni su za OŠ „Dositej Obradović“ Zrenjanin (adaptacija terena za košarku, oblaganje postojećeg terena tartan podlogom i obezbeđivanje uslova za organizaciju turnira u basketu 3×3) i OŠ „Svetozar Marković-Toza“ Elemir – Taraš (presvlačenje postojećeg košarkaškog terena tartan podlogom s ciljem povećanja funkcionalnosti terena i bezbednosti učenika tokom nastave fizičkog vaspitanja).

 

Po 1,6 miliona dinara biće iskorišćeno za instalaciju mobilnog montažno – demontažnog terena za basket i druge sportske aktivnosti, s ciljem unapređenja nastave fizičkog vaspitanja za đake i obezbeđivanje prostora za rekreativno bavljenje sportom za sve građane mesne zajednice, u najvećoj zrenjaninskoj školi, OŠ „Petar Petrović Njegoš“, kao i u OŠ „Slavko Rodić“ Lazarevo, za sličan projekat.

 

Zrenjaninskom IKT klasteru pripalo je 3,9 miliona dinara za umrežavanje svih obrazovnih institucija u gradu Zrenjaninu, kroz opremanje 20 škola IT opremom, odnosno IT setovima koji se sastoje iz računara, pametne table, projektora i kamere u cilju modernizovanja nastavnog procesa i unapređenja komunikacije između obrazovnih institucija.

 

Iz NIS-a saopštavaju da su odluku o prioritetnim oblastima definisali predstavnici lokalnih samouprava, koji su pozivali ustanove i udruženja iz svojih gradova ili opština, koje se tim oblastima bave, da prijave projekte od dugoročnog značaja za razvoj njihove zajednice. Konačnu odluku o projektima koji su podržani donela je komisija koju čine predstavnici kompanije NIS i 12 lokalnih zajednica.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM