Grad

Oronula kuća smeta pešacima, moraju da pređu na kolovoz

oronula kuća ulica nikole pašića

Oronula kuća u Ulici Nikole Pašića, u Zrenjaninu, zadaje glavobolje pešacima. Sneg i kiša, odnosno blato nastalo nakon padavina, pešake koji idu desnom stranom ove ulice, ka glavnoj autobuskoj stanici, u jednom delu bukvalno primoravaju da hodaju kolovozom.

 

U pitanju je vrlo prometna saobraćajnica, pa nije bezbedno ni danju a kamoli kad padne mrak. Ipak, druge im nema, osim ako neće da se dobro izblatnjave.

 

Problem već godinama stvara ruševna kuća na uglu ulica Nikole Pašića i Dr Kornela Radulovića (bivši Foto Barbu). Objekat je sklon padu, pa je građevinska inspekcija pre izvesnog vremena naložila ograđivanje objekta. To je i učinjeno, ali vremenom se i žica nakrivila, pa ni ona više nije najsigurnija zaštita.

 

Žica možda čuva glave pešaka od toga da im crep ne padne na glavu, ali ih i tera sa trotoara. Na travu, kad je suvo, a kad je vlažno, kao ove cele zime, na kolovoz.

 

U građevinskoj inspekciji kažu da znaju za problem, a da je takvih kao što je ovaj na desetine. Više suvlasnika koji ne mogu ni oko čega da se dogovore prave probleme i inspekciji.

 

Istina, trotoar je javna površina, pa u inspekciji kažu da će gledati da ove godine reše bar prohodnost trotoara. Pogotovo što je u pitanju vrlo frekventna ruta – od i do autobuske stanice.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • >>U građevinskoj inspekciji kažu da znaju za problem, a da je takvih kao što je ovaj na desetine. Više suvlasnika koji ne mogu ni oko čega da se dogovore prave probleme i inspekciji.

    Jadna inspekcija

sinovoz
FAM