Grad

ODRŽANA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA POSLOVNOG UDRUŽENjA KOMDEL

ZRENjANIN – Po prvi put od kada je osnovano JKP „Čistoća i zelenilo“, zahvaljujući angažovanju direktora Gorana Fijata, u Zrenjaninu je održana sednica Upravnog odbora poslovnog udruženja KOMDEL. Praksa je da se sednice svaki put održavaju u drugom gradu, a sada je domaćin bila zrenjaninska „Čistoća“.

Miroslav Bogdanović, direktor JKP "Čistoća i zelenilo" Beograd, i Goran Fijat, direktor JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin
Miroslav Bogdanović, direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd, i Goran Fijat, direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin

Tokom radnog dela sastanka glavne teme su bile zakoni o javnim preduzećima i o komunalnim delatnostima, zatim maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru, kao i dogovor oko održavanja međunarodnog sajma komunalne opreme. Gosti su, međutim, imali priliku i da upoznaju grad Zrenjanin i delatnosti „Čistoće“.

KOMDEL je asocijacija koja u svojim okvirima nastoji da objedini sva komunalna preduzeća na teritoriji Republike Srbije, radi regulisanja komunalne problematike, što kvalitetnijeg pružanja usluga na tržištu, praćenje nivoa cena, zajedničkog praćenja novih propisa, a glavni zadatak udruženja je da se izradi metodologija cena komunalnih usluga kako bi cene bile uporedive u celoj državi.

KOMDEL ukupno ima 89 članica iz redova komunalnih preduzeća i 16 pridruženih članica iz redova prateće privrede, koje su organizatori Sajma komunalne opreme. Ovakvi sajmovi izuzetno su bitni za sva komunalna preduzeća u Srbiji.

„Pružanje komunalnih usluga je težak i odgovoran posao, od izuzetne važnosti za građane, kvalitet života i izgled svih naših gradova. Prateći tehnološki napredak u ovoj oblasti, svakog dana podižemo kvalitet usluga i ispunjavamo očekivanja građana“, poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“ u Zrenjaninu.

Podeli članak
sinovoz
FAM