Grad Vesti Zrenjanin

Objavljen javni poziv za ostvarivanje prava za povlašćen javni prevoz

gradski prevoz
Foto: Pixabay

Gradska uprava Zrenjanina objavila je javni poziv za ostvarivanje prava na povlašćen javni prevoz za narednu godinu.

 

Pravo na povlašćen prevoz imaju deca i učenici koji pohađaju Osnovnu i srednju školu “9. maj”, kao i deca i učenici kojima se priznaje pravo na prevoz na osnovu mišljenja Interresorne komisije. Pratiocima ili ličnim pratiocima dece i učenika se ovo pravo priznaje rešenjem Odeljenja za društvene delatnosti.

 

Pravo mogu ostvariti i učenici srednjih škola čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad grada Zrenjanina. Takođe, pravo imaju i učenici čije se porodice na osnovu procene i potvrde Centra za socijalni rad trenutno nalaze u stanju socijalne potrebe.

 

Pravo imaju i žene starije od 60 godina i muškarci stariji od 65 godina koji ostvaruju pravo na penziju (starosna, porodična), kao i žene starije od 60 godina i muškarci stariji od 65 godina koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Pročitajte još: Uručena Nagrada grada Zrenjanina ovogodišnjim dobitnicima

 

Takođe, pravo imaju i korisnici invalidske penzije, kao i osobe sa invaliditetom. Pravo imaju i dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali trideset i više puta, kao i davaoci organa.

 

Pravo na povlašćen javni prevoz na teritoriji grada Zrenjanina ostvaruje se preko preduzeća “Net bus”. Rok za ostvarivanje ovog prava je do 31. januara 2020. godine.

 

Više informacija može se dobiti u Gradskoj upravi Zrenjanina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM