Grad YTOP

OBEZGLAVLJENU BISTU U ČOKLIGETU NEMA KO DA SREDI

ZRENJANIN – Bista Stevice Jovanovića, narodnog heroja, u jednom od najlepših zrenjaninskih parkova – Čokligetu, i dalje stoji obezglavljena.

 

 

Prostor oko biste, koja je prošle godine čak i odneta i bačena ispod Mosta na suvom, poprilično je neuređen. Ponekad ružičnjak opleve radnici „Čistoće“, a srču i đubre druge vrste često čiste građani, stanovnici okolnih ulica.

 

– Za spomenike novijeg datuma doskora je bila zadužena Direkcija za izgradnju i uređenje grada – kažu za portal zrenjaninski.com u Mesnoj zajednici „Mala Amerika“, na čijoj teritoriji se nalaze park i spomenik. – Od kada je Direkcija rasformirana, ne znamo ko je preuzeo obavezu. Bista koju smo bukvalno jedva spasli od totalnog uništenja, prilikom vraćanja je postavljena loše, sva se naherila, a glave nema, kažu u „Maloj Americi“.

 

U rundeli oko biste zasađene su ruže. Klupe su zapuštene i neofarbane.

 

– To bi zaista moglo biti lepo mesto, pogotovo što građani vole da šetaju pored jezera i da posmatraju labudove i patke. Nažalost, ne znamo kome da se obratimo i ko je zadužen za uređenje – kažu nam u mesnoj zajednici.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • to su te nove vrednosti koje današnja omladina propagira, slomi klupu, žardinjeru, autob. stajalište, izlog…. uništavaj sve oko sebe, a policija i pravosuđe to pomažu svojim nečinjenjem.