Grad

Obezbeđena sredstva za sanaciju oronule školske zgrade

sanacija školske zgrade

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, danas je bio u obilasku Osnovne škole „2. oktobar“ radi dogovora o sanacionim radovima.

 

– Ova škola izgrađena je još 1960. godine. Zgrada je pokrivena ravnim krovom, koji je vremenom propao, prokišnjava i pojavile su se vlažne površine na plafonu i zidovima, a oštećene su i električne instalacije. Zbog bezbednosti dece i zaposlenih gornji deo je zatvoren, dok se ne obave sanacioni radovi – kaže Sanja Gerbeš, direktorica škole, koju pohađa oko 600 đaka.

 

Ona veruje da će ovaj problem biti rešen do početka školske godine, zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave. Direktorica napominje da je problem i sa pločama u dvorištu, koje se sležu, i da se i to mora ubrzo rešavati.

 

sanacija školske zgrade

 

Gradonačelnik Janjić se na licu mesta uverio u štetu prouzrokovanu prokišnjavanjem školskog krova.

 

– Oštećenja su konstatovana pre nekoliko meseci a mi smo u međuvremenu pripremili projekte za sanaciju, uz saglasnost vlasnika zgrade, a to je Republika. U gradskom budžetu odvojili smo pet miliona dinara i to će biti usmereno na gradnju krova i sanaciju instalacija. Očekujem da veoma brzo osposobimo i ugroženi deo objekta za normalno odvijanje nastave – najavio je Janjić.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.