Grad

Novi objekti koji će značajno promeniti sliku nekih delova grada (Foto)

novi objekti
Foto: Grad Zrenjanin

Radovi koji se u ovom trenutku odvijaju na nekoliko gradilišta u Zrenjaninu u narednom periodu značajno će promeniti sliku tih delova grada.

 

Na mestu nekadašnje direkcije propalog trgovinskog giganta “Banat”, u Gundulićevoj ulici, koje je godinama predstavljalo pravo ruglo, zaraslo u šiblje i korov, biće izgrađen novi stambeno – poslovni kompleks. To će, prema sadašnjim procenama, ove godine biti jedno od najvećih gradilišta u gradu, kada je reč o gradnji stanova i poslovnih lokala. Investitor je preduzeće “Maksimović-gradnja” d.o.o. iz Zrenjanina.

 

Trenutno je ovde u toku rušenje dva preostala magacina. Oni su podignuti još krajem 19. veka, zajedno sa više objekata slične namene na obalama Begeja u blizini centra grada. Taj posao je kompleksne prirode, pa su na toj lokaciji i građevinske mašine i mehanizacija. Po rečima investitora, buduće zgrade biće dovoljno udaljene od Okružnog zatvora, koji se nalazi u istoj ulici, i neće biti okrenute ka njemu. Gabariti objekata biće takvi da visinom ne nadmašuju sudsku palatu, prepoznatljivu vizuru grada Zrenjanina.

 

Uklanjanje starih objekata u toku je i u Obilićevoj ulici. Tamo će biti izgrađen takođe stambeno – poslovni kompleks zrenjaninskog investitora “Jovanović” d.o.o. Objekat sa 40 stanova i poslovnim prostorom u prizemlju biće podignut na atraktivnoj lokaciji između Obilićeve i Bulevara Milutina Milankovića. Tu se nekada nalazio trgovinski objekat zrenjaninskog preduzeća “Ogrev”, a potom i kineska robna kuća “Jong”.

 

Nova stambena zgrada i na Bagljašu

 

Građevinci su prisutni i na gradilištu nove stambene zgrade na Bagljašu koja svojim izgledom takođe menja ovaj deo grada i razlikuje se od svih ostalih zgrada te visine u najvećem gradskom naselju. Završavaju se radovi na fasadi zgrade, a uporedo s njima i radovi na enterijeru, tako da će novi stambeni objekat u Ulici dr Tihomira Ostojića 36, po čemu je i nazvan kao stambeni kompleks “36”, uskoro biti spreman za useljenje.

 

Radovi tokom zime nisu prestajali ni na gradilištu stambenih objekata u Nušićevoj ulici. U dva objekta istovetne spratnosti biće ukupno izgrađena 54 stana. Lamela 1 biće stambeno – poslovni objekat, sa 28 stanova i pet lokala, dok je lamela 2 namenjena isključivo stanovanju i imaće 38 stanova. Predviđeni su i parking prostor sa 73 parking mesta i dečje igralište.

 

Jedno gradilište nalazi se i u naselju Putnikovo, a u pitanju je kompleks predškolske ustanove, odnosno novi dečji vrtić. Vrtić se gradi na prostoru između ulica Rajka Rakočevića, Vojvode Stepe i Kočićeve. Glavni ulaz u budući objekat biće iz Ulice Rajka Rakočevića.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM