Grad

Nova talpa na kupalištu na Tisi biće spremna za desetak dana

Izletište kod Tise
Izletište kod Tise

Nova talpa na kupalištu na Tisi, u blizini Žabaljskog mosta, trebalo bi da bude gotova u narednih desetak dana, posle čega će kupači moći da je koriste, saopšteno je danas prilikom obilaska radova.

 

Radove na postavljanju nove talpe obišli su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnici gradonačelnika Dragan ĆapinSimo Salapura, kao i predstavnici Gradske stambene agencije, u čijoj su nadležnosti ovdašnja kupališta.

 

– Talpa koja se nalazila u reci bila je u izuzetno lošem stanju i smatrali smo da kao takva ugrožava bezbednost kupača. Odlučili smo da ove godine na tom mestu postavimo potpuno novu talpu koja će zadovoljiti sve standarde i uslove i koja će, shodno tome, ispuniti i očekivanja naših sugrađana koji dolaze na ovo izletište – kazao je Santovac.

 

Kako je naveo, projekat je urađen, ali su u međuvremenu uočeni određeni nedostaci, te su, kako bi talpa bila što bezbednija i kvalitetnija, urađene određene korekcije.

 

– Očekujemo da u narednih deset do petnaest dana radovi budu završeni i da, kako to procedure nalažu, dobijemo svu potrebnu dokumentaciju, a zatim da ona može biti i korišćena – rekao je Santovac.

 

Direktor Gradske stambene agencije Radiša Dupljanović rekao je da je talpa površine 360 kvadratnih metara, da će na njoj moći da bude 200 – 250 ljudi, i da će biti dograđen i dečiji bazen. On je dodao da se izgradnja talpe finansira iz sredstava obezbeđenih od Ministarstva turizma, u iznosu od pet miliona dinara, a da je iz gradskog budžeta izdvojeno milion dinara.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM