Grad YSLAJDER

NOVA AKCIJA HVATANJA PASA LUTALICA, POGLEDAJTE KAKO JE PROTEKLA (FOTO)

psi-lutalice

ZRENJANIN – Posle jučerašnjeg sastanka u Srednjobanatskom upravnom okrugu na kojem je jedna od tema bila i uklanjanje pasa lutalica sa ulica i njihovo humano zbrinjavanje, danas je iz centra Zrenjanina u azil za životinje odneto desetak pasa.

– U pitanju je redovna procedura. Kada se na ulicama nađe previše pasa lutalica, mi damo nalog Zoohigijenskoj službi gradske „Čistoće i zelenila“ i psi se odvode u azil – kaže za portal zrenjaninski.com Igor Virijević, načelnik inspekcijskih službi.

Snežana Vučurević, načelnica Okruga, za portal zrenjaninski.com kaže da je problem dvostruk.

– S jedne strane, pred nama je period lepog vremena i sve je više šetača na ulicama. Njihova bezbednost je vrlo važna. S druge, prošle godine ili bolje rečeno prošlih godina, iz budžeta su za naknadu štete zbog ujeda pasa otišle ogromne pare. Samo iz male opštine kao što je Žitište prošle godine je isplaćena suma veća od 1,5 milion dinara. U Zrenjaninu je to još više. Ima opravdanih nadoknada, a ima i zloupotreba. Sve opštine imaju isti problem i on se mora rešavati. Mislim da je logično da se novac koji se isplaćuje za ujede usmeri za izgradnju ili proširenje azila – naglašava Vučurević.

U narednom periodu planiran je okrugli sto sa relevantnim učesnicima. Uz uvažavanje različitih mišljenja, prava ljudi i prava životinja, vreme je da se problem velikog broja pasa lutalica na ulicama reši, smatra Vučurevićeva.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Da ce Bog da i te kominalce neko uhvati u mrežu. Izivljavate se na jadnim životinjama. Vi ste zlo.

  • ^ Mile slazem se da su komunalci zlo, ali u ovom slucaju podrzavam ovo sto rade, kere se trebaju hvatati… sinoc prolazim kroz sam centar i tamo kod glavne apoteke naletim na copor od 5-6 kerica i jedan veliki i nije bas tako prijatno kad krene kerina od 2 metra da laje na tebe… sezona je sada teranja, pa su malo i agresivniji…

sinovoz
FAM