Grad YSLAJDER

NIS ZA ZRENJANIN IZDVOJIO 12,5 MILIONA DINARA

NIS

ZRENJANIN – Kompanija NIS raspisala je konkurs „Zajednici zajedno“, a rok za prijavu je 8. septembar. I ove godine pravo da konkurišu imaju opštine Žitište i Novi Bečej i Grad Zrenjanin, odnosno civilna društva i udruženja, javne ustanove i mesne zajednice.

 

nis

 

Za Zrenjanin je predviđeno najviše novca – 12,5 miliona dinara, dok je za Novi Bečej i Žitište izdvojeno po 4 miliona dinara.

 

Novina u ovogodišnjem konkursu je da će se finansirati najviše 5 projekata iz svake sredine, kapitalnih za tu sredinu.

 

Zrenjanin će moći da konkuriše iz oblasti sporta i nauke, odnosno obrazovanja, a nama susedne opštine moći će da konkurišu i projektima iz oblasti kulture.

 

Rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra, a u komisiji koja će odlučivati biće predstavnici NIS-a i lokalnih zajednica.

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Baš su divni. Kome oni to zamazuju oči i koga oni to prave maloumnim. Kako nisu rekli koliko svakog dana sirove nafte i gasa izvade iz naše zemlje a od toga Zrenjanin nema ništa. I sada su se kao pokazali milostivi i jako fini pa Zrenjaninu daju mizeriju od novca.Naravno, da narod koji nezna pravu istinu i suštinu, reći će gle kako su ovi darežljivi i kako misle na nas. Treba samo da vrate Naftagas Zrenjaninu i tada nam ne treba njihova milostinja.

 • Da konkurišemo iz oblasti kulture,a Rujani će odlučiti koju igru da igramo.More vrći „Naftagas“ i pakuj prnje nazad.

 • Brate mili, ala ti lupetas i mislis da mozes da znas bolje od samih strucnjaka… Zasto nisi bio tako glasan kada je ova partokratska drzava 50 godina izvlacila naftu i za to nam davala jedan veliki krompir? naravno da ti nije smetalo zato sto su se pare slivale u stranacke kasice vas koji bi da najasu opet drzavne jasle i teraju nas u propast, a ti nisi ni cuo sta je nafta dok stranci nisu dosli

 • Pa podelice pare „podobnim“ nazadnjackim projektima…i ovu malu mizerijicu…pogledajte samo ranije konkurse, inemojte se paliti…

 • SVE JE IZVITOPERENO!!!
  TZV „NAFTNA RENTA“, KOJA JE IZNOSILA 2%, SADA 3%, OD UKUPNE VREDNOSTI, IZVAĐENE NAFTE I GASA, NA TERITORIJI KATASTARSKE OPŠTINE, PRVOBITNO JE BILA NAMENJENA, SAMO TAMO GDE SU NAFTA I GAS EKSPLOATISANI, ZA UMANJENJE ŠTETE, KOJA SE TOM PRILIKOM ČINI TAMO!!!
  Bila je to, u ovom primeru OPŠTINA ELEMIR, dok je nisu ukinuli, 1961., čije NAFTNO POLJE JE „SPASLO“ FIRMU „NAFTA-GAS“, JER JE DRŽAVA HTELE DA „UGASI“ NERENTABILNO PREDUZEĆE, OSNOVANO 1949. SA SEDIŠTEM U ZRENJANINU!
  Nakon Elemira, pronašli su naftu u Kikindi, gas i naftu u Mokrinu, naftu u Melencima itd. A, „NAFTNU RENTU“ je „uzela pod svoje“, opština, sada Grad Zrenjanin, osnovala odbor za rentu, koji je delio ono što nije trebalo deliti, bitno je, da su članovi „odbora“ dobijali prinadležnosti, tada 100 DM!!! A, ono što je namenjeno Elemiru, više ne služi svojoj nameni, na žalost!!!
  Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM